• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tradycyjny ingres Lwa Wolnogradu do Wolnogradu
[Obrazek: eXi8stQ.png] [Obrazek: 4QnLB3r.png]
UROCZYSTOŚĆ INGRESU
NOWEGO LWA WOLNOGRADU - GŁOWY RZESZY BIALEŃSKIEJ
JKM DOC. DR NET DR H. C. AMETYSTA (FARADOBUSA)
DO WOLNEGO MIASTA STOŁECZNEGO "WOLNOGRAD"

[Obrazek: 2018-05-01_152516295910.jpg]

Niech będzie pochwalony Wielki Sternik i Pułkownik Kaddafi - Patron Republiki! Witamy Państwa z Wolnogradu, z serca Wolnogradu z dzielnicy rządowej. Słyszymy już brzmiące piszczałki, a to znaczy że rozpoczyna się doniosła, niezwykle ważna dla Wolnego Miasta Stołecznego i dla całej Rzeszy Bialeńskiej uroczystość ingresu nowego Lwa Wolnogradu. Będzie nim JKM doc. dr net. dr h. c. Ametyst (Faradobus), prywatnie Bardzo Wspaniały Król Hirschbergii i Weerlandu, były Prezydent Republiki Bialeńskiej. Został wybrany przez Sejm nową głową Kolosalnego Związku Obszarników. Decyzję tę ogłosił Wikariusz Rzeszy Bialeńskiej, Prezydent Republiki Bialeńskiej Marszałek Ronon Dex. Lew Wolnogradu ma dużo lat, należy do Bialeńskiego Związku Wędkarskiego, czyli tych co nie zarybiają i pociągają za sznurki. Pochodzi z królewskiej dynastii Faradobusów. Zastąpi na tym stanowisku samego siebie.

Procesja ingresowa podąża z Placu Zielonego do Domu Lewskiego - oficjalnej siedziby najwyższych władz Rzeszy Bialeńskiej. Kroczą w niej lennicy, plenipotenci wolnych miast oraz tłum mieszkańców stolicy. Wielu ludzi niesie wizerunki Patrona, Generała Jaruzelskiego, a także Konduktora i nowego Lwa. Ci ostatni, w towarzystwie nowo wybranego Miecznika Andrzeja Swarzewskiego, kroczą na samym końcu. Przed nimi niesione są atrybuty władzy lewskiej - łańcuch oraz Koronę Cesarską. Po drodze dzieci ziemskie sypią kwiaty, a ludzie przekazywali Elektowi dary. Po przybyciu na miejsce Prezydent oraz inni notable nałożyli na Ametysta łańcuch, który niedługo ma się stać insygnium Wielkiego Mistrza Orderu Rzeszy, a następnie wspólnie usadzili go na krześle kurulnym. Później wszyscy, ubrani w tradycyjne szaty, udali się na balkon Domu Lewskiego, skąd Lew udzielił tradycyjnego pozdrowienia miastu i światu wygłaszając tradycyjne przemówienie.

[Obrazek: tysiaclecie_chrztu_polski_forum_8.jpg?itok=7bFKo_wV]

Towarzyszu Marszałku Konduktorze, Maginificencjo Mieczniku Rektorze,
Wielmożni Lennicy i Czcigodni Plenipotenci Wolnych Miast,
Moi Drodzy Mieszkańcy Wolnego Miasta Stołecznego "Wolnograd"!

Jestem dzisiaj tutaj razem z Wami z okazji tradycyjnego ingresu mojej skromnej osoby do Domu Lwów Wolnogradu. Nie chcę mówić dziś długo, bo wszystko co ważne powiedziałem już na Sejmie. Dziś mogę jedynie do Was zaapelować, abyście gorliwiej i chętniej brali udział w jego pracach, abyście przychodzili na trwające debaty i proponowali nowe. Celem naszego życia jest silna i bogata Republika, a więc powinniśmy się kierować nie potrzebami ziemskimi, ale tymi wskazanymi przez naszego Patrona. Zachęcam Was do refleksji. Musimy zastanowić się, co można zaproponować lennikom i mieszkańcom miast, aby znaleźli swoje miejsce w Rzeszy i aby uświadomili sobie, co jest celem życia człowieka ziemskiego.

Mam nadzieję, że już wkrótce albo ja albo Konduktor znajdziemy jednak okazję i powód, aby wyróżnić wielu z Was za gorliwość, oddanie i szeroko rozumianą aktywność.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Wiadomości w tym wątku
Tradycyjny ingres Lwa Wolnogradu do Wolnogradu - przez Ametyst Faradobus - 26-12-2019 13:01

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości