26-12-2019 18:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-12-2019 18:50 przez Ametyst Faradobus.)
Drodzy Kuledzy,
Po pierwsze musimy sobie jakoś rozplanować podział tak zwanego kontentu. Osobiście proponuję utworzenie kilku poddziałów:
- Aula imienia [tu patron, którego sobie wybierzemy] - miejsce, gdzie będą publikowane wykłady, toczone debaty i odbywane konferencje,
- Biblioteka Wydziałowa - miejsce zarządzane przez jakąś starą babę / sympatyczną staruszkę, tu będziemy gromadzić nasze i cudze prace, do których będzie można sięgać,
- Sekretariat - dział służący sprawom formalnym, tu będą trzymane indeksy i zlewane załatwiane sprawy studentów oraz innych interesantów.
Tak jak obiecałem wychodzę. Jeżeli nie będzie sprzeciwu to poproszę o utworzenie poddziałów i przejdziemy do układania regulaminu studiów.
jako nowy dziekan chciałbym powitać wszystkich, którzy przyszli tu lub przyjdą. Ja przepraszam za spóźnienie, ale za to obiecuję, że wyjdę wcześniej. Nasz Wydział jest nowością, więc po pierwsze należy jakoś zorganizować jego prace. Do dzielenia się pomysłami i komentowania tego, co przedstawie zachęcam wszystkich zainteresowanych, nie tylko pracowników naszej uczelni. Ja nie ukrywam, że zaczynamy od historii najnowszej, ale docelowo chciałbym przekształcić się w jednostkę obejmującą więcej dyscyplin. Mam nadzieję, że wkrótce dosięgniemy szczytów i standardów wyznaczonych przez najlepsze mikroświatowe placówki badawcze, takie jak Akademia Biedaszybniczo-Hutnicza czy Uniwersytet Krzysztofa Putry.
Po pierwsze musimy sobie jakoś rozplanować podział tak zwanego kontentu. Osobiście proponuję utworzenie kilku poddziałów:
- Aula imienia [tu patron, którego sobie wybierzemy] - miejsce, gdzie będą publikowane wykłady, toczone debaty i odbywane konferencje,
- Biblioteka Wydziałowa - miejsce zarządzane przez jakąś starą babę / sympatyczną staruszkę, tu będziemy gromadzić nasze i cudze prace, do których będzie można sięgać,
- Sekretariat - dział służący sprawom formalnym, tu będą trzymane indeksy i zlewane załatwiane sprawy studentów oraz innych interesantów.
Tak jak obiecałem wychodzę. Jeżeli nie będzie sprzeciwu to poproszę o utworzenie poddziałów i przejdziemy do układania regulaminu studiów.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus
Ametyst Faradobus
Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)