• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego
Nic nie wiem, o nic Cię nie podejrzewam. W tej sytuacji zadzwoń do niego albo chociaż wybadaj rozkład sił.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Proponuję zebrać zgłoszenia od członków wyprawy... ja się oczywiście zgłaszam.

Wyprawę będzie zabezpieczała Agencja ochrony i usług militarnych "Ronon Shield" wespół z najemnikami Ametysta Faradobusa z Batalionu Zmotoryzowanego "Czarny Delfin".

Baza wypadowa znajduje się na Wyspie Kamisa, gdzie wykorzystamy prawie ukończoną infrastrukturę planowanej (ale jeszcze nie utworzonej) Kolonii Karnej.
Ja rzecz jasna potwierdzam to, co wyżej.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

AndrzejSwarzewski napisał(a):Jedną wyprawę do Sambanu już organizowaliśmy, może się przyda: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...ght=Samban

Ja mogę raz jeszcze wyruszyć, może postarajmy się też o patronat Zielonego Kościoła i nawracajmy tubylców.
Tym razem proponuję przy okazji wyprawy zabrać kartografów i w miarę badania tamtejszego lądu zbierać wszelkie dane w tej materii...
Zebrałbym też wszystkie informacje, jakie zachowały się z czasów rajińskich i z czasów tej jojonacji, która tam była później przez chwilę.
Ametyst Faradobus

Ja też chętnie wezmę udział w wyprawie, jak już pisałem, ale pod wpływem doświadczeń z wypraw w poszukiwaniu Agharty, chciałbym zaproponować pewne rozwiązania praktyczne, pozanarracyjne. Nawet jeśli same scenariusze wyprawy bardzo mi się podobały, to niekoniecznie w wyznaczonych terminach miałem ochotę, żeby się nimi zajmować. Może tym razem obędziemy się bez wyznaczania konkretnych terminów, jaki etap wyprawy ma miejsce jakiego dnia, tylko podejdziemy luźniej do czasu? 
Oczywiście chętnie pomogę w zbieraniu danych o Sambanie Zachodnim, zarówno kartograficznych, jak i etnograficznych.
Ja też potwierdzam swój udział.
To może zróbmy tak, że aby nie tworzyć fikcji wysyłamy na wyprawę swoich przedstawicieli, z którymi pozostaniemy w kontakcie? W ten sposób nie trzeba będzie udawać, że nie ma nas w kraju, a i nie trzeba się będzie spieszyć.
Ametyst Faradobus

Można tak zrobić, a my osobiście zjawimy się tam najwyżej na jakieś pertraktacje z miejscowymi watażkami.
Podobny, ale jeszcze dalej idący zabieg zastosowaliśmy niegdyś w Metrze w Bałdaraszu, gdy nawet na potrzeby tej inicjatywy tworzyliśmy nowe postaci. Myślę jednak, że w tym przypadku nie jest to konieczne, co nie znaczy, że nie będzie można tego wykorzystać np. w Strefie Fantastyki.
Dla zainteresowanych, Biuro Paszportowe Metra w Bałdaraszu: https://bialenia.sarmacja.org/spolecznos...-1967.html
W sumie podziemia jako strefa fantastyki byłyby logicznie spójne i niegłupie. To tak na boku.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości