• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bialeni@ Tour
Pomnij dobra kobieto, że spełniając Twe życzenie świadomie zakłucę kolejność. W Nowe Sianie oczekiwać nas będzie Jurij ze swoją opowieścią. Może gdybyśmy zamiast tego obrali inną trasę ? Nic nie stoi na przeszkodzie by trzeci etap prowadził z Nowe Siane do Bengazi. Wedle wszelakich prawideł było by to zawodowstwo najwyższej próby.
Przecież to będzie wymagało wytłuczenia setek pogranicznych rozbójników. Trochę tak jakby urządzać wyścig z Kijowa do Moskwy przez Donieck.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Rozbójnicy powinni ustąpić, jak dowiedzą się do kogo jedziemy.
>Przecież to będzie wymagało wytłuczenia setek pogranicznych rozbójników. Trochę tak jakby urządzać wyścig z Kijowa do Moskwy przez Donieck.

Tym ciekawsza trasa.
Tym więcej do popisu dla opisu.

Kiedy byś planował start Janku? Proponuję lipiec ok. 8.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Ósmego w środę zaczynamy.
[Obrazek: 1f8fa55735d84.jpg]
Jak pokazały przyszłe wydarzenia, lekko pomyliłem się w swoich zapowiedziach. Przypomnę, że pierwotnie trasa miała się składać z trzech etapów: Apfelbaumstadt - Wolnograd, Wolnograd - Nowe Siane, Nowe Siane - Bengazi. Niestety ma już z nami Jurija, więc należy w nieco inny sposób kształtować tour. Przewiduję następującą kolejność - z nad zatoki, przez puszczę na pustynie.
O kurde, miałem tę książkę kiedyś. Nostalgłem.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Gdy pomysł się urodził, byłem nieobecny, więc napiszę teraz, że inicjatywa zacna. Chętnie się przyłączę. Smile
Dziesięć dni daję sobie na zakończenie pierwszego odcinka trasy Tour Bi@lenia. Całe przedsięwzięcie podzieliłem na trzy części. Pierwszą z nich nazwałem cyklem wyścigowym. Będzie w nim miejsce na opisanie dowolnego wyścigu czy to samochodowego, kolarskiego, lotu balonem lub jakiegokolwiek innego, wszystko wedle własnego uznania. Ta część zainauguruje cały Tour i potrwa najpóźniej do 10 lipca. Po tej dacie przystąpimy do drugiej części nazwanej cyklem karnawałowym. Zgodnie z zasadą dwóch to para, trzech cały legion, chciałem zaprosić każdego, kto czuje się na siłach do włączenia się do zabawy. Z Apfelbaumstadt w stronę Wolnogradu wyjeżdżają wielkie wozy, na których umieszczone są platformy z ludźmi biorącymi udział w zawodach.

I wóz - ruchoma deska windsurfingowa
II wóz - platforma z salą taneczną
III wóz - basen i zawody pływackie

Trzecią część nazwaną cyklem pielgrzymkowym przeprowadzimy równocześnie z cyklem karnawałowym. Zapraszam do wstawiania własnych opisów.

Gdyby ktoś miał pytania, chętnie na nie odpowiem.
Witam Państwa serdecznie ze stolicy Pomorza, Apfelbaumstadt. Mamy dziś znakomitą pogodę, bezchmurne niebo, wieje lekki wiatr a temperatura powietrza wynosi 28 stopni. Znajdujemy się na rynku, skąd za chwilę rozpocznie się rajd samochodowy. Udział wezmą w nim zawodowi kierowcy w specjalnie przygotowanych na tą okoliczność samochodach marki Ferrari FXX K. Napędzane są przez silnik V12 o pojemności prawie 6,3 l. Jednostka rozwija moc 860 KM. Jest wspierana przez motor elektryczny generujący 190 KM. Kombinowana moc układu wynosi 1050 KM, zaś maksymalny moment obrotowy przekracza 900 Nm.

[Obrazek: 2015_Ferrari_FXX-K_RED.jpg]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości