• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Symbolika urzędu prezydenckiego
Ametyst Faradobus napisał(a):Ale takie to hamerykańskie, nie mój gust...
Ja tam nie mam awersji... co z tego, że amerykańskie skoro ładne - tą prostotą?

Inna sprawa, że godło na jednolitym tle w tego typu flagach to jest specjalność amerykańska...

Karol Medycejski napisał(a):Ale które są hamerykańskie?
To pewnie było do mnie... to godło otoczone gwiazdkami na tle jednolitej kolorystycznie flagi to faktycznie wzorowane jest na rozwiązaniu amerykańskim.

Karol Medycejski napisał(a):A jeśli chodzi o realne inspiracje, to adaptacja proporca z NRD chyba byłaby najlepiej pasująca - pytanie czy można to zrobić graficznie w miarę prosto i szybko, żeby nie siedzieć i nie dłubać.
To akurat prosta adaptacja... proszę bardzo:

[Obrazek: 3_17_10_20_3_30_17.png]

[Obrazek: 3_17_10_20_3_30_45.png]
Nawet nie wiem, czy to nie jest najciekawsze. Nie kojarzy się wprost z żadnym obecnie funkcjonującym w realu, jest proste i skromne, takie republikańskie...
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ametyst Faradobus napisał(a):Nawet nie wiem, czy to nie jest najciekawsze. Nie kojarzy się wprost z żadnym obecnie funkcjonującym w realu, jest proste i skromne, takie republikańskie...
Dałem nieco większe godło, chyba lepiej się prezentuje.

[Obrazek: 3_17_10_20_3_50_23.png]
Tak, to chyba najlepsza propozycja. Zastanwiam się tylko, czy odmiennie od oryginału nie zmienić by obramowania, tj. dodać je tez z lewej, czy tez z prawej z perspektywy godła - w każdym razie z tej strony, w która patrzy sokół.

Karol Medycejski napisał(a):Zastanwiam się tylko, czy odmiennie od oryginału nie zmienić by obramowania, tj. dodać je tez z lewej, czy tez z prawej z perspektywy godła - w każdym razie z tej strony, w która patrzy sokół.
Mówisz Piszesz i masz...

[Obrazek: 3_17_10_20_3_58_25.png]
Jeżeli zatwierdzacie ten wzór, to jutro go dopracuję... czyli zrobię porządnie ten paski na obwodzie, bo te co są teraz to tylko prosta zmiana kolorów z tego proporca NRD, a jakościowo to temu co odwzorowywał oryginał to wyszły średnio. Zrobię je trochę grubsze i dłuższe - będzie to lepiej wyglądało. Ale proszę o decyzję bym nie robił tego bez sensu...

A przy okazji to niewykorzystany wzór z "wężykiem generalskim" to zapewne sobie wykorzystam do proporca Dowódcy Sił Zbrojnych RB.

[Obrazek: 3_17_10_20_8_46_42.png]
Dobry pomysł. W sumie można też dodać srebrną obwódkę na tym prezydenckim.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 3_17_10_20_11_31_03.png]
Wersja z pasami w barwach narodowych bez ich pochylenia...

[Obrazek: 3_17_10_20_11_55_41.png]

... i z dodanymi małymi gwiazdkami na narożnikach.

[Obrazek: 3_18_10_20_12_05_16.png]
Numer jeden chyba najlepszy.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości