• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Działy dla Suderlandu
Karl von Schwarzengrau napisał(a):a kolorek... Oto jest pytanie, ja nigdy nie miałem głowy do kolorów :p
Kolorki są 'zaszyte" - dopóki nie przeprowadzimy jakiejś modernizacji forum i jego usprawnienia (rozmowy w toku) to wielkiego wyboru nie ma - po prostu zrobię Wam jakiś odrębny, taki jaki jest niepotrzebny w RB. Potem się zobaczy...

Wrzuście mi Wasze godła i symbole - postaram się coś na szybko wykombinować (wystylizować) dla wyróżnienia Suderlandczyków.
Karl von Schwarzengrau napisał(a):Grupa to myślę po prostu "Suderlandczyk" czy coś w tym stylu, a kolorek... Oto jest pytanie, ja nigdy nie miałem głowy do kolorów :p
Testowanie grupy, na przykładzie Twojego konta. Proszę o sprawdzenie czy pasuje... wykorzystałem kolor, który w sumie obecnie nie jest niewykorzystywany (bo odrębna grupa "urzędnicy państwowi" jest w praktyce nieużywana).
Kolorek jest w pytę, może zostać Big Grin
No to teraz (skoro pasuje) poproszę o wykaz osób, którym mam tą grupę przydzielić.

Uruchomiłem dział nazwany Suderland... co ma być poddziałami musicie sobie opracować - po ratyfilkaji traktatu się to zrobi. Dodatkowo trzeba będzie usiąść nad porządną mapą Wyspy Suderlandzkiej, ale to w przyszłości, choć pewnie takiej niezbyt dalekiej.
Nigdy nie sądziłem, że dojdzie do powstania jednego organizmu bialeńsko-suderlandzkiego.
Hewret z Gerwenu napisał(a):Nigdy nie sądziłem, że dojdzie do powstania jednego organizmu bialeńsko-suderlandzkiego.
A co w tym dziwnego? Związki Bialeni z Suderlandem były już od pewnego czasu... dwukrotnie, podczas "niebytu" SUderlandu w Sieci - Bialenia zajmowała się zabezpieczeniem ich terytoriów. Raz za pomocą prywatnej firmy, a drugi raz już oficjalnie, rządowo. Jest wiele spraw nam bliskich - jak choćby badania v-kosmosu, a więc nie ma chyba nic dziwnego, że się dogadujemy.
Tutaj przedstawiłem listę obywateli RS. Pozostaje tylko kwestia tego ilu z nich rzeczywiście się zaangażuje. Tę rangę możesz na pewno nadać już Stanislawowi Dmowskiemu i Jaroslawowi Wawrzyniakowi, bo zadeklarowali swoją obecność. Reszta zastanawia się (z tej listy jedynie Norbert Byfyj powiedział, że nie będzie). Może umówmy się tak, że rangę otrzymają Suderlandczycy, którzy tu się pojawią.

W kwestii mapy - mamy (przynajmniej wg. mnie) bardzo dobrą mapę Wyspy Suderland, która jest tutaj.

Co do powstania jednego organizmu - jakiś czas temu zauważyłem, że Suderland podziela losy Brodrii, że się odradza, szybko wchodzi na jakiś dobry poziom i jeszcze szybciej spada z jakiegoś tam powodu i może odradzać się po kilka razy, co do niczego nie doprowadzi. W ten sposób możemy zachować jakąś ciąglość w istnieniu naszego państwa, a sam traktat sprawia, że i Bialenia może zyskać na naszej obecności. No i jeszcze historycznie nasze relacje układają się nam dosyć dobrze Big Grin
Pamiętajcie, że w ciągu miesiąca możecie otrzymać obywatelstwo RB z automatu. Później oczywiście w praktyce też nie będzie to problem.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Karl von Schwarzengrau napisał(a):Tę rangę możesz na pewno nadać już Stanislawowi Dmowskiemu i Jaroslawowi Wawrzyniakowi, bo zadeklarowali swoją obecność. 
Załatwione.
Dziękuję za kolor, dział. Z pewnością wraz z czasem i krystalizowaniem się Suderlandu, przedstawimy jakąś siatkę działów, co by to wszystko było ładnie posegregowane. Narazie dział inteligencji będzie wystarczający.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości