18-10-2022 18:15
Ewentualnie Wyspy Przyjaźni to może być taka stolica Unii Bialeńsko-Brodryjskiej, tak jak wcześniej była centrum BiaBroHasu.
|
2. Debata Reforma administracyjna
|
|
18-10-2022 18:15
Ewentualnie Wyspy Przyjaźni to może być taka stolica Unii Bialeńsko-Brodryjskiej, tak jak wcześniej była centrum BiaBroHasu.
18-10-2022 20:15
No można tam zrobić taką rezydencję jak w Białowieży i uczynić stałym miejscem spotkać Prezydenta i Cara.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
18-10-2022 20:17
A ja proponuję tam zrobić rezydencję Dowódcy Sił Zbrojnych.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii
18-10-2022 20:21
Poniekąd jest to siedziba dowódcy Sił Zbrojnych. Chyba jedna z dwóch.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
23-10-2022 20:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-10-2022 20:42 przez Ametyst Faradobus.)
No dzień dobry, o właśnie, nie pozostaje mi nic innego jak szybka piłka, czyli głosowanie. Proszę, abyście do piątku do 12:00 odpowiedzieli na pytanie:
![]()
28-10-2022 11:08
Dwunasta minęła, mamy wyniki. 7/9 głosujących jest za zaproponowanym modelem, więc z woli ludu tą ścieżką będę podążał w dziele reformy. Teraz podstawowe pytanie: piszemy nową ustawę czy zakładamy, że podział na regiony znowu trafi do konstytucji? Nie ukrywam, że ja sam pierwszą opcję uznaję za bardziej elastyczną i szybciej możliwą w realizacji.
![]()
28-10-2022 11:37
Też jestem za pierwszą opcją, bo kto wie, czy za rok nam się nie urodzi pomysł na trzeci region.
28-10-2022 19:33
Ja bym postulował za napisaniem nowej ustawy.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii
05-11-2022 18:44
No to dobrze, będziemy pisali nową ustawę. Myślę, że nawet jeśli przyjmiemy go przed nową konstytucją to nie będzie to jakąś wielką przeszkodą.
![]() |