• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gwardia Wilajetu
A może Gwardia Strażników Anatolii?

Tak czy inaczej ja jako tymczasowy szef SZ RB chętnie przekażę znaczną część sprzętu Gwardii Rzeszy na potrzeby gwardii Wilajetu.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Dziękuję, zawsze się sprzęt przyda.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

Nazwa Gwardia Strażników Anatolii mi się bardziej podoba.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

Tak się złożyło, że pełniącym obowiązki dowódcy SZ RB i pełniącym obowiązki Arkadaga jest chwilowo ta sama osoba. Myślę, że to dobry moment, aby rozwiązać ostatecznie kwestię gwardii. Proponuję zatem następujące rozwiązanie:

- nazwą gwardii będzie Gwardia Strażników Anatolii (GSA);
- GSA będzie formacją o charakterze policji polowej, to znaczy policji o pewnych cechach wojska, co wynikać będzie w ukształtowania terenu i faktu pozostawania znacznych obszarów Wilajetu poza kontrolą władz;
- dodatkowym zadaniem GSA, zleconym przez SZ RB, będzie ochrona granicy państwowej;
- rezygnujemy z typowo ciężkiego, bojowego sprzętu na rzecz formacji mobilnych;
- komponent morski składać się będzie w wyłącznie z jednostek patrolowych + ewentualnie jeden lub dwa większe okręty;
- SZ RB przekażą GSA większość sprzętu pozostawionego przez te jednostki elementu centralnego Gwardii Rzeszy, które stacjonowały na terenie Anatolii;
- zakładam, że maksymalna liczebność formacji wyniesie 25 000 gwardzistów.

Jeśli nie będzie uwag to przygotuję wkrótce akt regulujący zasady działania formacji i jako p. o. głównodowodzącego wyrażę zgodę na jej powstanie w powyższym kształcie.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Dobra, nie ma co przeciągać. Za kilka dni powinienem usiąść i załatwić sprawę powołania GSA jeszcze jako prezydent i p.o. głównodowodzącego.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości