• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GŁOSOWANIE - melodia nowego hymnu Bialenii
Ja też zagłosowałem.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

Koniecznie trzeba kolejne głosowanie wyłączyć do wątku tylko dla obywateli. O ile nie w ogóle powtórzyć w takich warunkach pierwszą rundę. To w końcu ma być hymn Bialenii. Oczywiście, jeśli będzie podobał się też gościom zagranicznym, to super, ale to jednak element konstytucji, nad którą głosuje ogół bialeńskich obywateli, a nie cały mirkoświat.

Jeśli nie jesteś w tej opinii osamotniony to oczywiście można powtórzyć. Jedynie wydłuży to cały proces, ale chyba nam się aż tak nie spieszy.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ja proponuję drugą turę tylko dla obywateli, z uwzględnieniem wszystkich opcji, które uzyskały przynajmniej jeden głos - niczyja opcja nie zostanie pominięta, a jednak głosowanie będzie bardziej czytelne bez melodii, które nikomu nie pasują.
Myślę, że to rozsądny kompromis. I zrezygnowałbym wtedy z wymogu uzyskania przez daną opcję większości bezwzględnej (50%+). Szkoda na to czasu. Oczywiście szerokie poparcie i taki semi-konsensus byłby mile widziany. Ale osiągniecie takiego założenia mogłoby wymagać kilku (być może 4-5) rund głosowania z eliminacją co rundę mniej popularnych opcji. Wtedy to już zrobiłby się nam z tego miesiąc i dyskusja o hymnie byłaby niemalże dłuższa i ważniejsza od debaty nad całością ustawy zasadniczej.

W ogóle proponuję tajny dział nazwać Zimnym Pokojem i docelowo umieścić w siedzibie PKL jako miejsce głosowań anonimowych.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości