• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
9-lecie Brodrii
Odbudować to trzeba też ryt bialeński. W sumie można by w końcu odmrozić relacje bilateralne w sensie formalnym. Znam aktualnego Sekretarza Stanu, spoko gość. Myślę, że mógłbym to załatwić.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Wybaczcie moją nieobecność, ale mam rewolucję na głowie.

Ja co prawda nie uczestniczyłem w pierwszym procesie kształtowania się Brodrii i aktywnie włączyłem się w jej działalność dopiero po rozpadzie na Brodrię Grutina i tego drugiego (nie pamiętam już nazwiska), tym niemniej od zawsze stanowi dla mnie ważny punkt działalności w mikroświecie i myślę, że bez niej by mnie tu nie było.

9 lat to całkiem sporo w skali mikroświata. Myślę, że powinniśmy być z tego jako Brodryjczycy dumni, że pomimo tylu przeciwności w tym okresie udało nam się Brodrię zachować i stworzyć z niej centrum mikronacyjnej słowiańskości (wbrew krytyce co poniektórych).

Działajmy dalej i rozwijajmy Brodrię! A już za rok będziemy świętować 10-lecie! Ura!
(16-02-2023 08:45)Ametyst Faradobus napisał(a): Odbudować to trzeba też ryt bialeński. W sumie można by w końcu odmrozić relacje bilateralne w sensie formalnym. Znam aktualnego Sekretarza Stanu, spoko gość. Myślę, że mógłbym to załatwić.
Nie uczestniczyłem w tym projekcie lub mam dziury w pamięci. Na jakich nawiązaniach oparty jest ten ryt? Bliskowschodnich, czy wschodnioeuropejskich?
A w ogóle to rotryści się przydadzą, z kimś Zielony Kościół musi się kłócić  wspólnie organizować protesty przeciwko sekularyzacji i ateizacji.
Na nawiązaniach do polskiego badziewia liturgicznego oraz pląsów biskupa Antoniego Długosza.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
A to nudy, wolę patriarchę Aleksandra (Czerepacha).
Tak, w duchu ekumenizmu chętnie zorganizujemy.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości