• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek
Choćby dziś.
Szanowny Panie Prezydencie!

Jako ostatni legalnie wybrany Prezydent Brodrii wyrażam sprzeciw wobec próby zmiany nazwy lenna Piotra Pawłowicza na Brodryjsk. Nazwa ta wywodzi się od nazwy mojej ukochanej Ojczyzny Brodrii - kraju, który Piotr Pawłowicz zniszczył swoim umyślnym działaniem; kraju, którego cząstki znajdują się w Anatolii Brodryjskiej. W chwili obecnej nie ma zatem żadnych podstaw do tego, aby pozwalać Piotrowi Pawłowiczowi, członkowi organizacji terrorystycznej pod nazwą "Sewerbia", na taką zmianę. Zmianę, która uderza w dobre imię Brodrii.

Sugeruję zatem, aby Szanowny Prezydent wyraził zgodę na zmianę nazwy lenna Piotra Pawłowicza, ale inną, niepochodzącą od nazwy "Brodria", np. Sewerbińsk, Sewerlandia, czy Sewerjojońsk.
Szurlandia, badum tss.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Jak to ma być zmiana nazwy z Germaenii, to zmieńcie to na Niemczewsk czy coś takiego najlepiej.
Może Gedeerowsk (albo Dedeerowsk, jak kto woli). Smile
Jak do zarzutów ustosunkowuje się hrabia Pawłowicz?
Ze swojej strony dodam, że zgoda na używanie takiej nazwy nie wiązałaby się w uznaniem żadnych praw politycznych, ani symbolicznych.
Ja tak nieśmiało wtrącę... że chyba kolejność nie do końca jest właściwa. Nie zauważyłem by przy wniosku o przywrócenie obywatelstwa była mowa o przywróceniu lenna. Odrębnego też nie znalazłem. Taki teren więc nie został więc uwzględniony w Rzeszy itd.

Obawiam się, że dyskusja dotyczy czegoś czego w Bialenii po prostu na chwilę obecną nie ma. Może więc cały spór jest bezprzedmiotowy?

Może wystarczy po prostu utwożyć ten "kołchoz" w DB, co będzie z zyskiem dla tego regionu. Będzie pasowało klimatem i będzie ktoś kto wyraźnie chce coś takiego prowadzić. Zyska na tym DB, a w Rzeszy nie bęfzie niepotrzebnego konfliktu.
Nic nie wiadomo mi o tym, bo Piotr Pawłowicz zrzekł się lenna, więc (o ile takie zrzeczenie nie miało miejsca) nie ma potrzeby zwracania się z wnioskiem o przywrócenie.
Natomiast rzeczywiście inicjatywa Piotra pasuje klimatycznie do DB. Tytulatura dopuszcza jednak alternatywne do szlacheckich tytuły stachanowskie, więc i w Rzeszy można coś takiego prowadzić.
A czy aby prawo do dysponowania mieniem nie jest związane z obywatelstwem?

Przy okazji jeśli uznasz, że nie jest to chyba trzeba ustalić te lenna... Bo jak na razie jako aktualne w praktyce uznaliśmy te należące do obywateli oraz te przywrócone na wniosek przy odzyskiwaniu obywatelstwa.

Trzeba w takim razie zrobić spis i nanieść to na mapę by uniknąć problemów w przyszłości. Jakiś dekret prezydencki?
Możemy skierować zapytanie do Sądu Ludowego, bo ja szczerze przyznam, że nie wiem.
Iwan zwracał się z wnioskiem o przywrócenie, ponieważ wcześniej zrzekł się lenna i folwarków.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości