• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Akcja reaktywacja!
Jeżeli do soboty nic się w tej sprawie nie ruszy - to można wykonać następujący ruch...

Jeżeli zgłosi się ktoś, kto będzie chciał ruszyć z DB to jako pełniący obowiązki Głowy Państwa w drodze nadzwyczajnej decyzji wyznaczę go na Burmistrza Bengazi czyli przywódcę DB. Będzie to mianowanie tymczasowe - w tej decyzji zawarte będzie zobowiązanie by do... powiedzmy 15 września wybrano Przewodniczącego w sposób określony w zapisach prawnych dotyczących DB.
Baszarze, Feliksie, Ali i inni zainteresowani,
Jeżeli ktoś z Was chce zostać Przewodniczącym, to niech do przyszłego weekendu przejmie władzę, legalnie lub nielegalnie, jest nam z Rononem już wszystko jedno. Jeśli nie, to wprowadzamy wojsko i Ronon przejmuje władzę jako komisarz...
Tym razem to już ostateczny i nieprzekraczalny termin. Lato latem, ale nie może wszystko w kraju stać, no bez przesady.
Baszarze, wiem, że miałeś wiele pomysłów. W zarządzaniu też masz doświadczenie. Nawet gdybyś miał podziałać miesiąc-dwa i potem się znudzić, to i tak warto. Potem znajdzie się ktoś inny, kto akurat będzie miał ochotę podziałać, potem może znowu Ty. Już się przyzwyczaiłem do tego, że nie każdy ma taki długotrwały zapał, jak np. Ronon. Wink
No dobra, skoro już po raz enty próbujemy coś z siebie wykrzesać, to mam taką luźną myśl dot. Ludowego Komitetu Dżamahiriji. Może duperela i kosmetyka, ale proponuję, żeby wszelkie obrady odbywały się w ramach sesji (skoro już taka nazwa funkcjonowała), a nie luźnych tematów jak np ws. Jahołdajewszczyzny. Moim zdaniem będzie to wyglądało po prostu i schludniej. Musimy popracować nad formą w tej kwestii.
Według mnie system sesyjny utrudnia funkcjonowanie komitetów. Ale na pewno warto napisać regulamin Komitetu, czy też może jakieś prawo podstawowe całej DB. Pracy jest trochę, ja w ostatnim okresie jeśli poświęcałam czas dla naszego regionu to bardziej sprawom opisu i kultury (Al-Masuda, Złota Góra...) bo to mnie bardziej interesowało w momencie jak mało co i z kim było w LKD ustalać.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Myślę, że wraz z początkiem czerwca można siąść do tego od strony prawnej. Akurat powinniśmy już ogarnąć kwestie fabularne i sprawy związane z Zielonym Kościołem. Zwołamy coś na wzór konstytuanty, gdzie uchwalimy najważniejsze akty.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości