Cytat:Brak podstawowej wiedzy o mikronacji, która istnieje już ponad 3 lata to... ignorancja?
Nie to zwyczajna ironia... w odpowiedzi na Wasze napastliwe wypowiedzi dotyczące naszego kraju i naszych obywateli.
Cytat:Rozumiem, że być może przemawia przez Was gniew i Wasze wypowiedzi powstały na skutek silnych emocji, jednakże musicie zauważyć, że pan Stanisław Dmowski to nie cały Naród Suderlandzki. Ja wcale nie podzielam jego słów i zaczynam czuć się urażony tym jak łatwo przychodzi Wam ocenianie mojej ojczyzny.
A czy przez fakt, że pełni u Was pewne funkcje - to ten głos nie staje się oficjalnym?
Cytat:W gwoli ścisłości do Pana pisał jedynie Ferdynand Dugosz - nasz krajowy "astronom" - i uczynił to w myśl suderlandzkiej zasady "szanujmy dorobek poprzedników". Sam mu to zresztą doradzałem. Bądźmy jednak szczerzy, Pański post to nic innego jak potwarz dla pana Ferdynanda, który z wypowiedzią Stanisława Dmowskiego nie ma żadnego związku. Nie dziwi mnie, że czuje się teraz rozgoryczony, bo wcale nie musiał zapraszać Pana do współpracy. On to zrobił z uznania dla Pańskiej osoby...
Niestety, jeżeli pewne wypowiedzi są dziełem osób oficjalnie zarządzających państwem, to stają się "oficjalnym stanowiskiem" i niestety nie ma wielkiego znaczenia, że ktoś tam u Was myśli inaczej. Bo jak to ma niby być? X i Y są w stanie szanować nas i nasz kraj, a Wasze przywództwo wygłasza opinie zgoła odmienne?
Tak... masz rację pisał "jedynie" Ferdynad Długosz... mam nadzieję, że nie będzie miał nieprzyjemności u Was ze względu na kontakty z ludźmi reprezentującymi państwo o tak "niskich standardach".
Niepochlebne wypowiedzi wobec naszego kraju i naszego społeczeństwa były sygnowane podpisem:
Cytat:gen. Stanisław Dmowski
Prezydent Republiki Suderlandu
To niby co to jest... wypowiedzi prywatne?
Nabrałem co do Was własnego zdania i jest ono niestety niepochlebne... ale jest to moje zdanie
prywatne. Nie mam najmniejszej ochoty mieć z Wami cokolwiek wspólnego, ale reszta naszego społeczeństwa może mieć zdanie zgoła odmienne... i nic mi do tego. Jeżeli moje władze (Prezydent) nakażą mi w Wami gadać to się dostosuje i wykonam polecenie zwierzchnika...