• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Przyciągasz ludzi w zupełnie inny sposób, ale zemści się to na Tobie. Tongue
To fakt, że Muratyka zdaje się być forum zrobionym przez człowieka o poczuciu gustu zatrzymanym gdzieś między stroną o jedynym dobrym sposobie na przedłużenie prącia a sklepem internetowym firmy Janushex, hurtownika szyb okiennych i rur PCV, nieaktualizowanej od roku 2003.
Czy wszyscy będą się teraz stykali napletkami i obrzucali gównem? Rzyg. Idę się napić i dalej jeść słonecznika, bo dobra komedia się tu robi. 
[Obrazek: FlYScNM.png]
Myślę, że faktycznie mógłbym postarać się o bardziej konstruktywną krytykę, ale większość rzeczy została już wyjaśniona. IMHO, któraś iteracja forum Muratyki była bardziej przyjemna dla oka użytkownika.
I tak daleko im jeszcze do mojej ulubionej strony: http://www.egstudio.pl/

Ewentualnie do tej
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Są to wyżyny designu - i mówię to nieironicznie - dla mnie nieosiągalne.
(-) mgr net Ola Kaarina Isadora Helyanve van Hälsing-Scraw de Cubalibre-Adamas et Marcjan-Chojnacka

Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Dziedziczka Tirecji, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.
https://youtu.be/NwlOT-F2QD0
Król Maciuś Drugi wydał audiobook z dreamlandzką powieścią z 2007 roku. Zachęcam do wysłuchania.
To są właśnie rzeczy, dla których mikroświat powstał i po których się poznaje, że mamy do czynienia z państwami przez duże P. Rozwinięte kultury tworzą filmy, książki, prace naukowe i ciekawe strony internetowe. Winszuję wytworu, tę powieść już kiedyś przeczytałem, ale może odsłucham dla przypomnienia i czekam na więcej.
Trzeba powrócić do rozwoju literatury Mikroświatowej!
(-) Aleksander Novak
[Obrazek: SR-WESTLAND.png][Obrazek: antipixel_zpviw.png]
Inicjatywa zacna, niemniej uważam, że każda mikronacja może bawić się w taki sposób, jaki sprawia przyjemność jej mieszkańcom. Bo chyba ostatecznie o przyjemność tu chodzi. Jak komuś przyjemność sprawia tworzenie sztuki, to fajnie, ale nie ujmuje to niczego państwo, które rozwijają inne dziedziny.
Myślę, że ciężko oczekiwać od każdego państwa, że ktoś tam będzie pisał książki, które przeczyta może 15 osób. Czasem ktoś się trafi, ale mikroświat powstał po to, żeby sprawiać przyjemność jego uczestnikom, a nie po to, żeby siedzieć godzinami przy komputerze i pisać książki dla mikronautów.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości