• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Działania modernizacyjne w Marynarce Wojennej.
Słabo by to nam pasowało do wspólnego klimatu na Półwyspie. Ale możemy się w "dziki Wschód" pobawić w DB, co chyba wyszłoby temu regionowi na zdrowie, bo tam tylko wiatr hula.

Można to zrealizować też w inny sposób... Pomysł podsunął mi przypadkiem Joahim, pytając się o NUPIA. Bo jeżeli definitywnie padli to te wysepki są OBPP. Można by tam coś wykombinować w proponowanym stylu.

Ale osobiście jestem zdania, że lepszym pomysłem byłoby działanie w DB. Rozruszałoby  to ten region... można tam nie tylko sprzęt wschodni zrobić, ale też te komusze "metody produkcji".
Reasumując powyższą dyskusję.

Marynarka Wojenna zamówi (z przeznaczeniem do zastąpienia okrętów wycofanych) 20 nowych okrętów:

1/ Dwa nowe lekkie lotniskowce, których realowym wzorcem będzie japońska klasa Izumo.
2/ Dwa nowe okręty podwodne z napędem atomowym - nosiciele rakiet balistycznych, których realowym wzorcem będzie amerykańska  klasa Ohio.
4/ Dwa nowe myśliwskie okręty podwodne z napędem atomowym klasy SN-90 (to kolejne okręty w MW RB wzorowane na klasie Astute)
5/ Dwa nowe niszczyciele klasy D-80M (to kolejne dwie jednostki w MW RB, których realowym wzorcem jest klasa Arleigh Burke IIA).
6/ Dwie nowe fregaty, których realowym wzorcem będzie niemiecka klasa F-125 (Baden-Württemberg).
7/ Cztery nowe korwety typu F-160 (to kolejne jednostki w MW RB, których realowym wzorcem jest klasa [i]Visby)[/i]
8/ Cztery nowe okręty zaopatrzeniowe, które będą oparte na brytyjskiej klasie Tide
9/ Dwa nowe okręty desantowe, które będą oparte na brytyjskiej klasie Bay.

Wycofane zostanie (z przeznaczeniem dla gwardii regionalnych i lennych) 21 okrętów:

1/ Lekki lotniskowiec ORB "Rewolucja Marcowa".
2/ Lekki Lotniskowiec ORB "Rzesza Bialeńska".
3/ Dwie fregaty klasy F-20.
4/ Osiem korwet klasy K-40.
5/ Cztery okręty podwodne klasy S-60.
6/ Trzy okręty zaopatrzeniowe klas SS-400 i SS-400M
7/ Dwa okręty desantowe LS-300

Nazwy wycofywanych okrętów będą przeniesione na nowo zbudowane jednostki, o ile będą zgodnie z przyjętym systemem nazewniczym.
Rozkładamy to jakoś w czasie?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ametyst Faradobus napisał(a):Rozkładamy to jakoś w czasie?
Oczywiście... zmówienia na nowe jednostki zostaną niebawem złożone w stoczniach, ale ich realizacja zajmie trochę czasu, a nowe okręty będą wprowadzane niejednocześnie i tym samym niejednoczesne będzie wycofywanie jednostek starych.

W zasadzie nastąpi to też niejako samoistnie, bo jakoś nie znajdę realowo czasu by zrobić to wszystko w parę dni... ot będę dłubał po kolei i tym samym proces wymiany rozciągnie się w czasie.
Tymczasem możemy pomyśleć nad tymi "targami zbrojeniowymi", gdzie stopniowo będą wystawiane te wycofywane okręty. Ustalmy też, które jednostki "rezerwujemy" dla Gwardii Rzeszy.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

W zasadzie część już ustaliliśmy w toku dyskusji:

- Do Gwardii Rzeszy pójdzie lekki lotniskowiec obecnie użytkowany jako ORB "Rewolucja Marcowa" oraz dwie fregaty typu F-20.

- Morska Gwardia Razorna chce przejąć okręt tej klasy dotychczas użytkowany jako ORB "Rzesza Bialeńska" (muszę w tej sprawie złożyć wniosek do Prezydent, ale precedens mam, bo miałem wcześniej zgodę na lotniskowiec eskortowy, gdy jeszcze gwardia była na poziomie lat 40-tych).

- Te 8 korwet K-40 rozdzielimy pomiędzy chętnych lenników z gwardiami.

- Nie wiem co z okrętami podwodnymi S-60? Gwardia Rzeszy czy gwardie lenna (jak będą chętni).

- Najstarszymi jednostkami są zaopatrzniowe SS-400/400M i desantowe LS-300... pochodzą z początków RB i reprezentują "wschodnią proweniencję" (niewiele już sprzętu o takim pochodzeniu pozostało w SZ RB, trochę jeszcze w Wojskach Lądowych), bo przecież u zarania Bialenii tak miało być czyli mieszanka sprzętowa ("zachód/wschód", dopiero z czasem mieliśmy to ujednolicać i unowocześniać, co w sumie się udało - bo minęła 6 realowych lat, a my jeszcze tego procesu nie zakończyliśmy. Tutaj nie wiem... Rzesza. lennicy, kto je będzie chciał to dostanie... a jak nie złomujemy.
Ja sam przygarnę jedną korwetę i włączę ją do mojego kontyngentu z zadaniem patrolowania wód na południe od wybrzeża Anatolii.
Ametyst Faradobus

Ametyst Faradobus napisał(a):Ja sam przygarnę jedną korwetę i włączę ją do mojego kontyngentu z zadaniem patrolowania wód na południe od wybrzeża Anatolii.
Już pisałem wcześniej... weź dwie, bo parka się lepiej chowa. Wink

Zastanawiam się jeszcze czy nie zatrzymać dwóch korwet K-40 jako okręty szkolne, a te dotychczasowe dwa szkolne, reprezentujące patrolowce klasy P-100 nie przekazać lennikom?
Zawsze coś lepszego do szkolenia.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Marynarka Wojenna RB pracuje nad stworzeniem eskadr szkolnych...

[Obrazek: WsMhepE.png]
AS-4F

[Obrazek: QLjKuya.png]
AS-4A

... w ramach reaktywacji zmagazynowanych samolotów VTOL typu AS-4 prowadzone są prace nad lotniczą formacją szkolną.

Jednocześnie Marynarka Wojenna RB szuka lotniczego okrętu szkolnego. Dość naturalnym wyborem jest jeden z lekkich lotniskowców, które eksploatowała Gwardia Pretoriańska Venomanii - zamierzamy podjąć rozmowy z Andrzejem Swarzewskim dotyczące odkupienia jednego z tych okrętów.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości