• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Symbole Emiratu
Zawsze można zrobić reasumpcję, z tym, że Emirat powinien mieć więcej garbów, bo tu jest prawdziwa Bialenia, a nie ukryta opcja sclavińska, jak na Anatolii;
Lepiej popatrzcie na wasze wielbłądy. Anatolia ma wielbłądy lepszej jakości.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Flaga git. Co do godła/herbu to ja coś spróbuję na dniach pokombinować, ale odmawiam robienia bobrazka z tą upośledzoną żyrafą, czy innym okapi. Zresztą, nie będzie nawet dobrych elementów w svg.

(04-01-2023 12:41)Ametyst Faradobus napisał(a): Lepiej popatrzcie na wasze wielbłądy. Anatolia ma wielbłądy lepszej jakości.
Na naszych jeździł Jan de Kaniewski, a na waszych Emil Potocki. Sam sobie odpowiedz, które są lepsze.

(04-01-2023 12:49)Karol Medycejski napisał(a): odmawiam robienia bobrazka z tą upośledzoną żyrafą, czy innym okapi
Ooooo, patrzcie jaki on jest. No ale ok. Z tym, że mi się te wielbłądy nie podobają, to jest takie strasznie stereotypowe, Arabowie -> wielbłądy. Jak już nie żyrafowate (które nawiązywałyby do naszej tradycji), to niech chociaż coś niebanalnego będzie.

W sumie Dubaj ma ładny herb, z Sokołem Kurajszytów (więc byłoby nawiązanie do godła państwa).
[Obrazek: Dubai_Coat_of_Arms.png]

Ale na pewno palmę i łódkę trzeba czymś zastąpić, bo nie jesteśmy w La Palmie. Skoro nie kubiłaj, i nie półksiężyc, to nie wiem, Zielona książka? Bo meczet też się z religią kojarzy. Może takiego perskiego kotka by się tam wpasowało?
[Obrazek: National_Emblem_of_Iran_%281979%E2%80%931980%29.svg]

No i w herbie czerwony zastąpić zielonym xD.
Ja bym tam dał ciężarówę.
Żyrafę to ewentualnie macie tutaj: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/c...ic.svg.png
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Skoro centrala nie chce "Allahu Akbar" na hymn, to my weźmiemy.
@'Karol Medycejski' będziesz miał w najbliższym czasie chwilę na zajęcie się godłem?
Hmmm, z czasem u mnie ostatnio krucho, ale nie zapomniałem o tym. Cały czas zastanawiam się nad koncepcją, niemniej jestem coraz bliżej. Obiecuję, że niebawem coś zaprezentuję.

[Obrazek: 100071186876073408_t.png]
Powyżej moja propozycja. Godło składa się zielonego pola w kształcie koła, na którym wpisany jest symbol księgi, nad którą widnieje po arabsku napis "Zielona Książka". Na stronach książki są trzy napisy po arabsku: (1) "Rozwiązanie problemu demokracji. Władza ludu", (2) "Rozwiązanie kwestii ekonomicznej. Socjalizm", (3) "Społeczna podstawa Trzeciej Teorii Światowej". Pole oplatane jest przez Sokoła Kurajszytów (jastrzębia? - w każdym ludzkim języku, także arabskim to jest jastrząb, tylko w polskim i niemieckim nazywa się ten symbol sokołem...). Na dole znajduje się zielona tarcza z napisem po arabsku "Emirat Bialenii". Tylko ostatni napis jest tłumaczony, zwłaszcza człon "Bialenii". Jeśli ktoś zna arabski, to byłbym wdzięczny za weryfikację i ew. poprawki.

Link do lepszej rozdzielczości: https://kustosz.stempel.org.pl/1073/1000...073408.png
Link do Kustosza: https://kustosz.stempel.org.pl/100071186876073408

Podoba się dla mnie. Jak nikt nie będzie miał uwag, to niedługo ogłosimy. Bawimy się w jakieś głosowania, czy bez przesady?

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości