10-01-2023 15:33
Możemy poczekać. Nie wiedziałem, że jesteś kompozytorką.
|
GŁOSOWANIE - melodia nowego hymnu Bialenii (II tura)
|
|
10-01-2023 15:33
Możemy poczekać. Nie wiedziałem, że jesteś kompozytorką.
10-01-2023 16:15
Wielka wandejska kompozytorka. Tylko bez wulgaryzmów proszę.
10-01-2023 16:22
> Nie wiedziałem, że jesteś kompozytorką.
Zasadniczo to nie. Ale coś z paru nutek sklecić potrafię… https://u.wandystan.eu/npizc.opus Nie wiem, czy mam kontynuować, czy to nie coś, czego szukacie…
10-01-2023 16:52
Trochę europejsko to brzmi, moim zdaniem. Ugułem to oryginalny hymn byłby czymś bardzo fajnym, ale jeszcze fajniej byłoby, gdyby nawiązywał do klimatu Bialenii.
I nie, hymn NRD też nie nawiązuje, i podejrzewam, że jak jego melodia przejdzie, to będzie wykorzystywana równie często, co obecna radziecka melodia, czyli nigdy.
10-01-2023 17:49
Skoro nie ma ogólnego konsensusu wśród Ludu to ja mam propozycję następującą: póki co obejdziemy się bez wciskania do konstytucji czegokolwiek. W międzyczasie natomiast poczekamy na pojawienie się bardziej konkretnych, oryginalnych propozycji (sądzę, że do 3 albo 4 będzie optymalnie), najlepiej już ze słowami i otoczką ideologiczną. Spośród nich na spokojnie i bez pośpiechu wyłonilibyśmy tę, która stanowić będzie najlepszą wizytówkę dla Bialenii.
Aliji dziękuję za deklarację i gorąco zachęcam (także do odnowienia obywatelstwa xD)! prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
10-01-2023 18:09
JEDNA, JEDNA BĘDZIE OPTYMALNA. NIE RÓBMY SRACZKI, PROSZĘ.
10-01-2023 19:28
Mamy nauczkę, żeby następnym razem, jak będzie jakaś decyzja do podjęcia postępować według schematu "Burza muzgów -> wyciągnięcie wniosków -> głosowanie nad gotową propozycją ", a nie "Burza mózgów -> Głosowanie nad wszystkimi propozycjami -> Podjęcie decyzji".
10-01-2023 20:50
Tak, ale wywalmy w takim razie z konstytucji hymn całkowicie i dajmy poruczenie do wydania ustawy.
10-01-2023 22:08
> Trochę europejsko to brzmi, moim zdaniem.
To dziwne, bo się głównie wzorowałam na hymnach Syrii, Tunezji i Mauretanii. Może nie za bardzo czuję arabskich klimatów po prostu. > W międzyczasie natomiast poczekamy na pojawienie się bardziej konkretnych, oryginalnych propozycji Dobry pomysł, może coś zrobię co będzie bardziej pasować tow. Ordyńskiemu jak nie będę czuła presji terminu (tym bardziej, że nie gwarantuję, że się uda wymyślić czegokolwiek słuchalnego).
10-01-2023 22:14
>Dobry pomysł, może coś zrobię co będzie bardziej pasować tow. Ordyńskiemu
Trochę Cię nie było, więc mogłaś nie zauważyć, że teraz nie tylko konduktorem, ale i katechonem jest tow. Faradobus, i teraz to jemu musi się podobać, a moje zdanie jest trzeciorzędne xD. Tak tylko z przyzwyczajenia wypowiadam się na każdym temat, czy się znam, czy nie znam, ostatnio nawet w kołchozie na Pustyni Bengazijskiej doradziłem zasadzenie ziemniaków, ale coś kurwa nie chcą rosnąć. Może gdyby Ametyst kazał rosnąć, to by rosły, a ja już nie mam katechonicznej many, idk. |