07-07-2019 10:25
Wojenka o piksele? Super... dawno żadnej nie było. Trzymam kciuki, za ciekawa fabułę i szykuję popkorn.
|
Wieści z zagranicy
|
|
07-07-2019 10:25
Wojenka o piksele? Super... dawno żadnej nie było. Trzymam kciuki, za ciekawa fabułę i szykuję popkorn.
07-07-2019 11:37
Jak już nie możecie stworzyć jednej Brodrii, to może chociaż stworzycie ciekawy konflikt? Bialenia może sprzedawać broń obu stronom, nie ma problemu.
No bo wprawdzie Brodria jest duża i moglibyście się podzielić, zrobić Wielki Mur Brodryjski, ale co to da? Będziemy mieli dwa dwuosobowe państwa, które szybko się znudzą. Szkoda byłoby zmarnować ten potencjał.
07-07-2019 12:31
Nie będziemy rozmawiać z Grutinem.
07-07-2019 13:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-07-2019 13:02 przez ʿĀlija zawdżat Akrypa.)
> No bo wprawdzie Brodria jest duża i moglibyście się podzielić
Za górami, za lasami, lelelele Pobił się Pietrow z Grutinem o piksele Hej klonerzy, nie bijta się Brodria ma dużo pikseli, podzielita się Hej!
07-07-2019 15:12
Cytat:No bo wprawdzie Brodria jest duża i moglibyście się podzielić, zrobić Wielki Mur Brodryjski, ale co to da? Będziemy mieli dwa dwuosobowe państwa, które szybko się znudzą. Szkoda byłoby zmarnować ten potencjał. Gdyby sobie zrobili coś jak w realu Korea (czyli dwie w sumie) to fabularnie mogliby to nawet ciekawie pociągnąć. Są w trwałym konflikcie, wyraźnie się nie lubią to mogli by sobie ten kraj podzielić, zrobić "linie demarkacyjną" i toczyć "ciągły konflikt", robić prowokacje, spięcia na granicy itd. Musieliby jednak nie lubiąc się to umieć dogadać na tyle, żeby zrobić sobie jedno, podzielone na dwie części forum - bo za pomocą dwóch nie ma to sensu... w taki sposób co najwyżej stworzą na tamtym terenie dwie alternatywne rzeczywistości, bo przecież siłą sobie nikt nic nie odbierze - fizycznie niemożliwe.
07-07-2019 15:32
Odnosząc się do nowej Brodrii i wypowiedzi z Parlamentu, możemy chyba tylko przyjąć pozycję wyczekującą. Z tego co mówi mi Piotr, w Sewerbii został już tylko Towarzysz Przewodniczący i jego kuzynka. Do nowej Brodrii ściągają ludzie, ale to przecież nie pierwszy taki zryw.
W okropnej sytuacji mnie postawiono, z resztą po raz kolejny, ale cóż, tak chyba już musi być w polityce. Teraz będę musiał wytłumaczyć się prezydentowi Waksmanowi z tego, dlaczego wczoraj podpisany Traktat prawdopodobnie nie przejdzie... I może coś razem wymyślimy.
07-07-2019 15:54
Cytat:W okropnej sytuacji mnie postawiono, z resztą po raz kolejny, ale cóż, tak chyba już musi być w polityce. Teraz będę musiał wytłumaczyć się prezydentowi Waksmanowi z tego, dlaczego wczoraj podpisany Traktat prawdopodobnie nie przejdzie... I może coś razem wymyślimy. No chyba, żeby po prostu na razie z niego wyłączyć Sewerbię i wtedy chyba nie ma przeszkód by Parlament go przegłosował. A jak się sprawa wyjaśni to przecież można dodatkowe państwo/państwa przyjąć? I nie wiem dlaczego masz tłumaczyć? Przecież to sytuacja nieprzewidywalna, o której chyba tez wiedzą...
07-07-2019 16:01
Dla mnie nieprzewidywalna, ale za to przewidywalna dla MSZ Piotra Pawłowicza Dostojewskiego, który również w tym uczestniczy, a nie poinformował mnie o tym wcześniej, co zaoszczędziłoby nam niezręcznej sytuacji. Musimy poważnie rozważyć wprowadzenie ustawy, żeby prezydent i członkowie Gabinetu musieli ograniczyć się tylko do bialeńskiego obywatelstwa. A może i wprowadzić pewne obostrzenia odnośnie posiadania obywatelstwa, bo rozmowy z Forum Obywatelskiego co rusz trafiają tam, gdzie nie powinny. Tej kwestii nie naprawiliśmy, gdy odbudowywaliśmy Bialenię, a po prawdzie od latu jest problem z multipaszportowcami.
07-07-2019 16:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-07-2019 16:33 przez Dmitrij Siergiejewicz Miedwiedow.)
"W Sewerbii wybucha rewolucja."
- Iwan Pietrow Jak rewolucję może budować ktoś kto nawet nie jest jej obywatelem? Socjalistyczny porządek został obroniony a zdrajcy skazani na banicję.
Дмитрий Сергеевич Медведов
07-07-2019 17:00
Cytat:Jak rewolucję może budować ktoś kto nawet nie jest jej obywatelem? Czy to jest jakaś zależność? Już niedługo władza Grutina zostanie w Brodrii obalona. Powstańcy są coraz silniejsi. |