• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrum Gastronomiczno-Handlowe
Witaj Drogi Gościu, może w wolnej chwili uraczysz nas dobrą opowieścią, wszak człek z Ciebie bywały a i rzemiosło wojenne znasz jak mało który co tu przychodzi. Powiadają że nic tak nie leczy duszy jak historia snuta przy blasku księżyca.
Zauważyliście, że ostatnio Bialenia trochę przyhamowała? Częściowo to kwestia lata z którym będziemy musieli jeszcze miesiąc się pomęczyć, ale może jest też inna przyczyna?
Oczywiście w dużej mierze to kwestia pory roku... Bardzo aktywny przecież Lew Wolnogradu na wyjeździe, a bez niego na poziomie Rzeszy spraw się nie załatwia... czekamy na naszego wodza.

U mnie w sezonie urlopowym w robocie jest ciężko i przyznam, że po 8-9 godzinach intensywnej pracy przy komputerze po prostu mi się często nie chce nawet tego urządzenia w domu, w tygodniu włączać. Staram się ciągnąć kwestie gwardii, ale na inne kwestie czasem po prostu nie ma już chęci i czasu. Nie zawsze chce mi się wstawać o 5-tej, żeby coś napisać przed robotą.

Thomas chyba udziela się w tylu krajach, że mu czasu nie wystarcza.

Ale są i inne przyczyny... Iwan zaangażował się w Brodrię to tutaj sobie pewie odpuścił. Akrypa w zasadzie MIA... nawet nie głosuje. Nie wiem czy też po prostu nie jest w rozkazdach lub tak jak ja nie ma zwiększonego obciążenia ze względu na sezon urlopowy.
Andrzej wszedł do Centrum razem ze swoim starym znajomym Baszarem. Postanowił wypić dwa piwa jeszcze przed ogłoszeniem wyników wyborów i zaplanowaną już jakiś czas temu absencją prezydencką. Cel podróży, która potrwa do 11 sierpnia włącznie jest znany tylko zabezpieczającym przelot 
Pretorianom, nie powiadomiono o nim nawet Kancelarii Prezydenta
Baszar opowiedział pokrótce o swoich ambitnych planach na przyszłość, które wkrótce zachwycą całą Bialenię. Jednak żaden z podsłuchujących rozmowę gości Centrum nie zdołał poznać szczegółów. Będą musieli czekać tak samo, jak i inni. 
Cieszę się, że w Centrum znów zapanował przyjemny gwar rozmów i ploteczek Smile
A ja cieszę się, że już do nas powróciłeś. Wink Jestem ciekawy o czym pisałeś na krzykopudełku i nie mogę się doczekać tej niespodzianki. Wink
Dziać się w Republice zaczęło, oj dziać się zaczęło. Serducho roście patrząc na te czasy. Niestety, akurat przydusiła mnie realioza, w związku z czym do poniedziałku może być tak, że będę mniej aktywny. Pozdrawiam.
To prawda, ostatnie dni są wyjątkowo aktywne, co jest miła odmianą od cichych początków sierpnia. Aż chwilami nie nadążam za pomysłami Łukasza... Wink
Mam nadzieję, że realioza szybko Ci odpuści i wkrótce wrócisz do wzmożonej aktywności. Smile Liczę też na to, że więcej osób przypomni sobie o nas we wrześniu i postanowi spędzać w Bialenii długie jesienne i zimowe wieczory.
Andrzej po raz pierwszy od długiego czasu znalazł chwilę, by zajść do Centrum Gastronomiczno-Handlowego na piwo. Lato zdążyło się skończyć, a połowa liści z widocznych przez okno drzew zdążyła opaść. Wiele działo się przez ten czas, ale odpoczynek był bliski. Za trzy tygodnie Bialenia będzie miała nowego prezydenta, a dotychczasowy konduktor uda się do Venomanii na zasłużony odpoczynek. Zapewne laba nie potrwa długo, bo już do głowy zaczęły nadpływać nowe pomysły, a do skrzynki pocztowej propozycje. Ciekawą opcją wydaje się wyjazd na placówkę dyplomatyczną. Tylko gdzie? Gdyby tak nawiązać stosunki z Suderlandem, to Andrzej mógłby uczestniczyć w jesiennych marszach z pochodniami... Dobrym miejscem dla emeryta byłby natomiast Dreamland, który powoli powraca do aktywności... 
Prawda li to, że dawno nie gwarzyliśmy. Bo i cóż począć jak się człekowi świat na łeb wali. Zaiste, trudne czasy idą. Trza będzie zacisnąć zęby. A jak Bóg da liczyć, że się w końcu karta odwróci. Powiem Ci ja, że mnie to już nawet olkohol nie wchodzi. Jedyne pocieszenie znajduje w tej owej sprawie, którą telewizją zowią. Od rana siedzę na przyzbie i miarkuje nad treścią listu do naszego Patriarchy. Prosić go będę o wygłoszenie mowy żałobnej. Korzystając z okazji, nie wiem czy już słyszałeś, że zaplanowaliśmy pogrzeb dla Irmina w Żółkwi na 1 listopada. Wpadnij na stypę.  

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości