• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Debata wyborcza?
Odpowiadając na pytanie Ametysta - tak jak napisałem w moim programie wyborczym. Moim celem będzie rozbudowa narracji w Bialenii i próba wspólnego wypracowania klimatu bialeńskości. Klimatu, który będzie się z nami kojarzył i przyciągał.
Czas więc na moje pytanie. Chciałbym dowiedzieć się od Szanownych Kandydatów, jaką mają wizję polityki zagranicznej. Z jakimi Państwami planują Panowie współpracować w pierwszej kolejności? Czym Bialenia będzie kierować się w swoich działaniach zewnętrznych?
Ja będę współpracować z Dreamlandem, oraz z Brodrią i Suderlandem. Ja mam wizję polityki równowagi. Bialenia według mnie będzie się kierować przyjacielstwem, oczywiście jestem za integrację Nordacką.
@"Iwan Pietrow" - odpowiedz proszę, abym mógł zadać kolejne pytanie.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
> Czas więc na moje pytanie. Chciałbym dowiedzieć się od Szanownych Kandydatów, jaką mają wizję polityki zagranicznej. Z jakimi Państwami planują Panowie współpracować w pierwszej kolejności? Czym Bialenia będzie kierować się w swoich działaniach zewnętrznych?

Na to pytanie w zasadzie też częściowo wypowiedziałem się w swoim wątku "programowym". Planuję prowadzić politykę przyciągania ludzi - politykę Bialenian Dream. Chcę przedstawiać Bialenię jako idealne miejsce do osiedlenia się, dające użytkownikowi wiele szans na rozwój. Będę chciał obsadzić ambasady w innych mikronacjach - żeby były ramieniem tej polityki.

Co się zaś tyczy "tradycyjnej" polityki zagranicznej, to nie planuję w tym zakresie wielkich zmian. Chcę, żeby Bialenia utrzymywała pozytywne stosunki ze swoimi sąsiadami. Warto mieć bowiem przyjaciół na Nordacie. Powinniśmy też mimo wszystko mieć dobre kontakty z państwami "starego mikroświata" - tutaj swój wzrok kieruję przede wszystkim na Leocję.

Powinniśmy kontynuować integrację w ramach międzynarodowych systemów informatycznych - to bardzo pomaga. Pozwala też na prowadzenie bardzo interesujących inicjatyw.
Ode mnie drugie pytanie podstawowe: jak Kandydaci widzą swój Gabinet? Kogo zamierzacie zaprosić do współpracy i jak zorganizować pracę rządu?
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ja w skład mojego Gabinetu powołam aktywnych obywateli, na pewno zaproszę do współpracy obecnych obywateli RB.. Pracę rządu widzę tak :
1. Wiceprezydent - Andrzej Płatonowicz Ordyński
2. Minister spraw zagranicznych - Ametyst Faradobus
3. Minister spraw wewnętrznych - Ronon Dex
4. Minister Sprawiedliwości - Iwan Pietrow
5. Minister finansów - Marek Bajtuś
Czym będą się zajmowali ministrowie sprawiedliwości i finansów?
Ametyst Faradobus

Minister sprawiedliwości będzie zajmował się czuwaniem nad przestrzeganiem Kodeksu Karnego, będzie z urzędu Prezesem Policji Krajowej. Minister finansów będzie się zajmował utrzymaniem forum.
(01-02-2022 14:00)Tymoteusz Piechota napisał(a): Minister finansów będzie się zajmował utrzymaniem forum.
Forum i stronę utrzymujemy wspólnie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: