• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konferencja Etnosów Brodryjskich
(06-06-2023 18:37)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): A czy plany BFSRR i Federacji Garmanii nie kolidują ze sobą?

To zależy, jak na to patrzeć. W zależności jak ostatecznie skończy się wynik tej wojny i jak będą wyglądać obszary, to niekoniecznie. Aczkolwiek od razu mogę powiedzieć, że najprawdopodobniej po wojnie BFSRR może rozpocząć pewne rozmowy z Garmanią w sprawie ustalenia granic, albo zachowania statusu Quo i zrzeczenia się roszczeń terytorialnych. Ale to wszystko by konkretniej było ustalone już po wojnie.
Tak, możemy porozmawiać o ustaleniu granic.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

(06-06-2023 19:28)Aleksander (Czerepach) napisał(a): Tak, możemy porozmawiać o ustaleniu granic.

To się cieszę, że Towarzysz jest chętny do rozmów.
Nowa Orda jest zainteresowana przesunięciem swojej granicy z Brodrią o 75 km na korzyść Nowej Ordy. Mieszkają tam ludzie o pochodzeniu ordyjskim, którzy pragną zjednoczenia z macierzą. Co więcej, już kontrolujemy to terytorium i zaprowadziliśmy tam swoją administrację. Potrzebujemy jedynie traktatu granicznego z państwami sukcesyjnymi Brodrii. Dalej na północ nasze roszczenia nie sięgają - jesteśmy jednak gotowi walczyć ramię w ramię z sojusznikami przeciwko samodzierżawiu.

Po pokonaniu cara chcieliśmy prosić Was o pomoc w zjednoczeniu Nowej Ordy z Ordą Wewnętrzną, która obecnie znajduje się formalnie w posiadaniu Nan Di.

P.S. Czy ktoś potrafi robić ładne mapy?
(06-06-2023 20:13)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Nowa Orda jest zainteresowana przesunięciem swojej granicy z Brodrią o 75 km na korzyść Nowej Ordy. Mieszkają tam ludzie o pochodzeniu ordyjskim, którzy pragną zjednoczenia z macierzą. Co więcej, już kontrolujemy to terytorium i zaprowadziliśmy tam swoją administrację. Potrzebujemy jedynie traktatu granicznego z państwami sukcesyjnymi Brodrii. Dalej na północ nasze roszczenia nie sięgają - jesteśmy jednak gotowi walczyć ramię w ramię z sojusznikami przeciwko samodzierżawiu.

Po pokonaniu cara chcieliśmy prosić Was o pomoc w zjednoczeniu Nowej Ordy z Ordą Wewnętrzną, która obecnie znajduje się formalnie w posiadaniu Nan Di.

P.S. Czy ktoś potrafi robić ładne mapy?

Po pierwsze, jak najbardziej możemy się zgodzić na przesunięcie tej granicy, tylko nie ukrywam, że koniecznie musiałbym znać konkretne obecne obszary Nowej Ordy, które miałyby trafić do Terytorium, aby uniknąć przypadkowego przestawienia na mapie okupacji ziemii Nowej Ordy przez BFSRR. Dlatego też chciałbym w sumie od razu powiedzieć, iż jeżeli któraś mapa będzie przydstawiać przypadkowo okupację ziem w rzeczywistości Ordyjskich przez BFSRR, to najmocniej przepraszam i oczywiście przy nowszej mapie zostanie to uwzględnione.

I może Towarzysz liczyć na wsparcie ze strony BFSRR w przyłączeniu Ordy Wewnętrznej do Nowej Ordy.

Co do map, to osobiście potrafię robić ładne mapy (przykładem są mapy Czesnoradu), ale również i Towarzysz Ścierkow może robić, więc prywatnie możemy porozmawiać (przykładowo na dc).
Mapa Brodrii sprzed wojny wraz z granicami Nowej Ordy: http://vonthorn.sarmacja.org/galeria/arc...15V7O9pNRk

75 km to niecałe dwa "małe kwadraty", więc z miast zajmiemy na pewno Doriapol, a Niżnyj Kamieńsk i Żataj staną się miastami przygranicznymi. Proponuję, by jedno z nich należało do BFSRR, a drugie go NO.

EDIT: A nie, Żataj nie, spojrzałem na granicę brodyjsko-nandińską.
(06-06-2023 20:32)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Mapa Brodrii sprzed wojny wraz z granicami Nowej Ordy: http://vonthorn.sarmacja.org/galeria/arc...15V7O9pNRk

75 km to niecałe dwa "małe kwadraty", więc z miast zajmiemy na pewno Doriapol, a Niżnyj Kamieńsk i Żataj staną się miastami przygranicznymi. Proponuję, by jedno z nich należało do BFSRR, a drugie go NO.

A tą mapę akurat znam (i w sumie wykorzystuję do planów militarnych), tylko zastanawiałem się właśnie, jak wygląda sytuacja obecna, albo przynajmniej plany poszerzenia się.

Co do tych miast, to tak z ciekawości w sumie podpytam, ale czy byłby może Towarzysz chętny oba przez oba te miasta przechodziła granica (tak przez środek obydwu miast)?
Nie mam nic przeciwko. Czy granice pomiędzy naszymi państwami będą otwarte?
(06-06-2023 20:51)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Nie mam nic przeciwko. Czy granice pomiędzy naszymi państwami będą otwarte?

Ja przynajmniej nie mam nic przeciwko.
Czy odmienny ustrój ekonomiczny nie będzie przeszkodą? Nowa Orda nie będzie państwem kapitalistycznym, ale nie będzie też komunistyczna. Planujemy wypracować trzecią drogę w gospodarce.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości