• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Druga wyprawa do Sambanu Zachodniego
Od kilku dobrych dni przebywamy na dworze sułtana, który od czasu poprzedniej wizyty zdecydowanie zmienił nastawienie, mimo że na pokaz dalej prowadzi dżihad. Jego siły są znacznie słabsze niż podejrzewaliśmy - odniósł w ostatnim czasie szereg porażek w walkach z Dżamahiriją tracąc praktycznie kontrolę nad Doliną Salhebu. Sułtanat szuka źródła wsparcia. Bin Ali przekonuje moich wysłanników, że pułkownik al-Talhi jest człowiekiem fałszywym, a sojusz z nami wykorzysta do indywidualnych celów. Jest on, zdaniem sułtana, fałszywym lisem, który nie zna przyjaciół poza samym sobą.

[Obrazek: samban2.jpg]

Ururu - stolica Sułtanatu

Patrząc realistycznie ewentualna pomoc Sułtanatowi też nie jest jakimś pewnym interesem, bo to zapewne człowiek równie fałszywy i przebiegły. Tym niemniej w tej sytuacji mielibyśmy większe możliwości do oddziaływania na niego - krótko mówiąc jest większe prawdopodobieństwo, że zdołamy z niego uczynić marionetkę w naszych rękach. Z drugiej strony źle będzie stracić szansę na współdziałanie z Dżamahiriją, a al-Talhi spuszczony ze smyczy może przeistoczyć się w groźnego wilka. Nie wiem, czy dobrym pomysłem nie byłoby zawarcie taktycznego sojuszu z sułtanem i jednoczesne skomunikowanie się z pułkownikiem. Po jakimś czasie, wraz z rozwojem sytuacji, będziemy mogli postawić się w roli czynnika decydującego w tym konflikcie.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Rozstrzelajmy wszystkich
Jakie są dalsze losy wyprawy? Straciłem kontakt ze swoimi przedstawicielami, żadnych raportów nie ma. Może powinniśmy wysłać misję poszukiwawczą?
Mam ten sam problem, więc chyba najwyższa pora. Nie mogę powiedzieć, że zgubiłem batalion w lesie.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Jest jeszcze jakieś zainteresowanie tą wyprawą? Bo ja to nie mam pomysłu na dalsze działania i bym najchętniej ściągnął swój batalion razem z łupami.
Ametyst Faradobus

Ametyst Faradobus napisał(a):Jest jeszcze jakieś zainteresowanie tą wyprawą? 
W zasadzie mam i to spore... tylko czasu na v-świat trochę brak. Może poczekajmy do września/października?
Ok, najwyżej zrobi się przeskok narracyjny.
Ametyst Faradobus

A to nie jest tak, że teraz nimi rządzi Joahim?
(-) mgr net Ola Kaarina Isadora Helyanve van Hälsing-Scraw de Cubalibre-Adamas et Marcjan-Chojnacka

Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Dziedziczka Tirecji, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.
On tam rzekomo jest, ale chyba w rzeczywistości już dawno się ewakuował.
Ametyst Faradobus

Yhy yhy

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości