• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aktualna Lista państw uznawanych
Ma ktoś może do nich aktualny link, tak dla pewności?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
http://www.zpviw.ct8.pl/forum/
Naprawiłem.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Proponuje uznać Zjednoczone Królestwo Samundy.

Nie jest może to zbyt aktywne v-państwo, ale spełnia nasze kryteria uznawania - co prawda nie ma tam formalnych obywatelstw, ale trudno wymagać by wszyscy stosowali identyczne formalności jak my. W każdym razie jest tam trzech aktywnych (piszących) mieszkańców, a ponieważ pełnią oni różne formalne funkcje w państwie to można to uznać jako odpowiednik naszego posiadania obywatelstwa. Pozostałe kryteria nie budzą zastrzeżeń czyli posiadane miejsce publiczne, władza oraz czas funkcjonowania.
Samunda to ciekawe państwo.
W ogóle ja bym zamienił sformułowanie "obywatele" na "obywatele lub stali mieszkańcy".

Jeżeli Prezydent jest za to dopiszę.
Ametyst Faradobus

(11-02-2022 15:00)Ametyst Faradobus napisał(a): W ogóle ja bym zamienił sformułowanie "obywatele" na "obywatele lub stali mieszkańcy".
Faktem jest, że pisząc ustawę swego czasu "pojechaliśmy z automatu", że niby każde państwo musi stosować sformułowania identyczne jak my i większość mikronacji... a tak wcale nie jest. Jednak nie wiem czy jest sens zabawy w zmianę ustawy... wystarczy pewne rzeczy traktować elastycznie, zdając sobie sprawę, że inni nie muszą wszystkiego nazywać identycznie jak my. Jak to się mówi... liczy się "stan faktyczny".
(11-02-2022 15:00)Ametyst Faradobus napisał(a): Jeżeli Prezydent jest za to dopiszę
Nie mam nic przeciwko. Ta lista generalnie jest do aktualizacji.
Dopisuję.
Ametyst Faradobus

Kilka sugestii:

1. Nie wiem czy jest sens dalszego uznawania Bizancjum i Magnifikatu.
2. Trizondal przeniósł się do Wschodu Orientyki - trzeba zaktualizować linki plus ewentualnie dodać Slawonię i to trzecie państwo, które tam jest.
3. Muratyka ma nieaktualną nazwę i link.
4. Voxland i Westland jest obecnie Insulią.
5. Secesyjna Republika Westlandu chyba przestała istnieć.
6. Trzeba chyba wykreślić NUPIA.
7. Trzeba dodać nowe forum Suderlandu.

Jeśli @"Iwan Pietrow" lub @"Andrzej Płatonowicz Ordyński" zatwierdzą to przejdę do aktualizacji.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości