• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
II Sobór Powszechny Brodryjskiej Cerkwi Prawowierczej
Skąd Ty bierzesz te teksty o płomieniach, wspólnocie i innych dyrdymałach? Za dużo książek coachingowych się naczytałeś? XD
Ja przynajmniej nie zmieniam herbu, na pijanego niedźwiedzia biegnącego po plaży otoczonego stogami siana. xD
[Obrazek: FlYScNM.png]
Co ma piernik do wiatraka?
Mąkę Wink 
Gdyby ten niedźwiedź był pijany to by akurat pasowało.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ależ Wasza Świątobliwość, po cóż te docinki w kierunku Rotrii? Dla podbudowania własnego ego czy może zakrycia, że jak na razie cerkiew nie prosperuje dobrze? Ta Rotria już wiele lat stoi w mikroświecie pomimo wielu kryzysów, ten obecny pewnie też przeżyje. Jak cerkwi brodryjskiej stuknie tyle latek to będzie można pogadać. Sam pomysł jest arcyciekawy tylko wykonawcy... pominę milczeniem. Z Pana chimerycznym usposobieniem i łatwością wzniecania niepotrzebnych konfliktów jak wyżej to projekt długo nie przetrwa a angaż do niego będzie tylko marnotrawstwem czasu.
Panie Dmowski, rozumiem że trzyma Pan urazę, za to że w momencie gdy trafiłem do Suderlandu jako Socjalista nie byłem w stanie odnaleźć się w prawicowej republice. Czasy się trochę zmieniły, a moje działania też, skoro tego nie widać to już nie mój problem... Widocznie jeżeli nie ma się nic więcej do roboty, niż spędzanie 365 dni w roku na Polinie to przepraszam bardzo. Plany na Cerkiew były, ponieważ tak jak zawsze Brodria nie potrafi jak zawsze wysłać nikogo z tego "wiecznego" Państwa Kościelnego zwykłego Biskupa, który mógłby się zająć duszpasterstwem w tym państwie. Jak wysłali nam Noklezyjczyka Aureliego Medici y Zepa, to nawet wtedy nasz Biskup, Metropolita i inne różne dziwne zwierzątka nie dawały sobie rady z posługą. Jeżeli boli Rotrię to, że Pawłow miał jakiś plan to przepraszam, ale po swojej styczności z Rotrią zrozumiałem, że nie chcę mieć z nią za wiele wspólnego, bo już raz się wykazała obiecując Ryt Welijski, na który po chwili za przeproszeniem się wyjebali i otworzyli oczy jak zrobiłem schizmę, a na Gadulcu oferowali mi zostanie Biskupem Rotryjskim, aż żal w serce ciśnie, że nie mam zapisanych screenów, bo mogło by być ciekawie.

Na dzień dzisiejszy zamykam Sobór i oddaję Cerkiew Prawowierczą w ręce Andrzeja Ordyńskiego, opadły mi siły słuchając krytyków, którzy za przeproszeniem gówno się znają i chcą pokazać jakim to ja nie są. Mam nadzieję, że zaopiekujesz się Cerkwią Andrzeju i Ciebie hieny nie zaatakują. Wink 

Nie przyjmuję. Nie mam na to czasu. I tak mam narastające wyrzuty sumienia, że albo zaniedbuję real, albo zaniedbuję Bialenię. Kolejna inicjatywa, której musiałbym poświęcać czas tylko przybliżyłaby mnie do decyzji o dymisji.
W takim razie zostaje Interregnum, bo szczerze jakoś mi się nie chce tego ciągnąć, żeby słuchać kolejnych wielkich polityków i uczonych teologów. 
Trzeba robić swoje i się nie przejmować krytykami. Ja mimo wszystko zachęcam do kontynuowania prac nad Cerkwią. Jeśli ktoś krytykuje, to niech pokaże, że prowadzi lepszą działalność. Krytyka jest łatwa, a działanie (jakiekolwiek) zawsze wiąże się z możliwością popełniania błędów.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości