• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Poliszynela chyba Wink

> Podzielże się ze mną tą wiedzą, Karolu. Allora, to 666 post w tym wątku.

Czyli wychodzi na to, że tym słusznym kandydatem jest tow. Takaris Altharin.
Myślę, że to mała zagadka, kogo ma na myśli Karol, naprawdę minizagadka. Smile
Tymczasem Dreamland prowadzi rozmowy z Sarmacją na temat Awary Południowej. Wicekról Scholandii Dmowski nie jest podmiotem w ustaleniach statusu Awary. Bardzo jestem ciekawy, na czym będzie polegał ten kompromis. Mam nadzieję, że nie na przeproszeniu Sarmacji i jakiejś symbolicznej ugodzie, która tak naprawdę będzie kapitulacją przed sarmackimi żądaniami.
https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic...015#p79918
Szczerze mówiąc, niezbyt wiem do czego Dreamland potrzebuje ocieplenia stosunków z Sarmacją. Nie bez powodu w kręgach Zielonego Kościoła Sarmacja określana bywa mianem Wielkiego Szatana. A na cyrografach nikt jeszcze dobrze nie wyszedł. Wink
Nie to, żebym się srał teraz o tytuły, skoro Skarland jest już skansenem, jestem tylko ciekaw na jakiej podstawie mój agnat, Aureliusz Medyceusz rosci sobie prawa do skarlandzkiej korony imperialnej w herbie i tytułu "Jego Arcykatolicka Mość" skoro w Skarlandzie nawet nigdy nie był, nie mówiąc już o zasiadaniu na złotym stołku... Megalomania do kwadratu...

https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/11807/11
W Sarmacji wciąż nie ogłoszono wyborów parlamentarnych.
FN odbyły się wybory na prezydenta.
Prezydentem Federacji Nordackiej został Henryk Wespucci!

[Obrazek: 1113.png]

W sumie fajnie, dekady temu jak byłam aktywna to wydawał się bardzo w porządku więc tylko się cieszyć.
Oczywiście lepiej jakby prezydentem został ktoś z imieniem/nazwiskiem na literę A, ale uznam to w drodze wyjątku.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Wracamy do życia!
Zaprosiłem znajomych z reala i mam nadzieję, że kraj odżyje. Smile
http://krbat.cba.pl/index.php
[Obrazek: FlYScNM.png]
Z całym szacunkiem dla ciebie tatku, ale ten kraj w ciągu tygodnia, maks 2 tyg. upadnie.

Ja to na twoim miejscu pomógłbym np.Bialeńczykom w rozwoju już dobrze funkcjonalnego kraju.
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
-Kierowca Rajdowy Klubu Koriben Automobilë Sammën
-Prezes Xorphia Automobile Racing Club
-Dyrektor Red Star Car Corporation
-Syn Heinza Wernera-Grünera
-Miłośnik Edelweisskich Serów
>Z całym szacunkiem dla ciebie tatku, ale ten kraj w ciągu tygodnia, maks 2 tyg. upadnie.

Z tego co wiem, to Ty synu reaktywowałeś Ardemię i szybko włączyłeś ją do Republiki Ludowej Magnifikatu. Także nie ucz mnie jak mam działać. Poza tym poszedłem o krok dalej od wszystkich osób, które reaktywują dawne państwa, ponieważ ściągam ludzi spoza pollinu, ponieważ nie ma sensu wciągać w to starych ludzi, którzy wrócą na jakiś czas, a nowi mogą dać nam siłę.
A nie wiem czy wiesz Pollin jest wymierającą krainą i jest coraz mniej nowych ludzi, dlatego sam byś postarał się wskrzesić porządnie tę Ardemię i ściągnąć do niej ludzi.
[Obrazek: FlYScNM.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości