• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ze świata nauki...
A on umie po rusku?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Nie wiem, a to jest konieczne? Myślę, że nie, jeśli opierał się na dobrym, zweryfikowanym tłumaczeniu. Nie analizował przecież utworu pod względem literackim, tylko przedstawił zarys poglądów.
Wykład o reżimie demokratycznym.
Możesz przedrukować u nas na wszelki wypadek, jakby ich forum kiedyś padło.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

AndrzejSwarzewski napisał(a):https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic...906#p82876

Praca doktorska Dmowskiego.
A to Wy mikronacyjni naukowcy, doktorzy i rektorzy uznajecie coś takiego? Jak dla mnie to coś jak w realu tzw. "doktorat" na KUL czy w dawnych czasach odpowiednik takiej podobnej pseudo uczelni czyli WUML (dla młodzieży, mało obeznanej z historią najnowszą wyjaśniam pojęcie: Wieczorowy Uniwersytet Marksizmu-Leninizmu).
To na WMULach robili doktoraty? Myślałem, że tylko do magistra.
Ametyst Faradobus

Jak jest taka wola wśród bialeńskich naukowców to zezwalam na archiwizację moich wykładów z NUS na forum bialeńskim Smile
Można, jak najbardziej.
Ametyst Faradobus

Jeszcze jak. Mieliśmy robić jakąś międzynarodową bibliotekę, która byłaby dobrym zabezpieczeniem wszystkich wykładów i prac, ale jako, że nie ma kto tego zrobić od strony technicznej, to chyba muszą nam tymczasowo wystarczyć biblioteki porozrzucane po różnych forach, na wszelki wypadek dublujące niektóre treści.
A w Leocji kwitnie lingwistyka: https://forum.leocja.org/viewtopic.php?f...1948#p1948

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości