• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kwestie organizacyjne (lista gości, tematy)
Szanowni Państwo,
Do Szczytu pozostało jeszcze trochę czasu. Przypomnę, że w Bengazi spotkamy się ósmego lutego. Jednak pewne kwestie organizacyjne należy załatwić już w najbliższym czasie. Przede wszystkim musimy ustalić listę gości. Po pierwsze, chciałbym zaprosić wszystkie, mniejsze i większe, ważniejsze i mniej ważne państwa naszego kontynentu. Proszę o informację, czy poza państwami członkowskimi RPN na Kontynencie Północnym ulokowany jest jeszcze jakiś inny kraj? Po drugie, zaprosić należy Suderland, posiadający terytoria zależne na naszym kontynencie. Liczę na pogłębienie współpracy i ustalenie obopólnie korzystnego modułu współpracy Rady z Państwem Suderlandzkim. Po trzecie, pojawił się temat zaproszenia Dreamlandu jako obserwatora. Nie mam nic przeciwko, wręcz przeciwnie, Dreamland to jeden z gwarantów pluralizmu na arenie międzynarodowej i bezpieczeństwa Nordaty. Czy kogoś jeszcze chcemy zaprosić jako obserwatora? Może Rotrię? 

Warto również ustalić tematy, którymi się zajmiemy. Oprócz wspomnianej już kwestii stosunków z Suderlandem, powinniśmy pochylić się nad kwestią nowego traktatu. Wypracowane na III Szczycie propozycje nie uzyskały ratyfikacji Parlamentu RB. Trzeba je dopracować i udoskonalić pierwotne brzmienie traktatu, które zostało zaplanowane jako przejściowe. Czekam na inne propozycje. Każdy może się wypowiedzieć w tym wątku, ale z góry zastrzegam sobie prawo do przeniesienia do innego tematu postów nie na temat, a tym bardziej znieważających Nordatę lub państwa członkowskie. 
Bengazi? Przecież tam jest wojna i ludzie umierają na ulicach od halucynacji z niedożywienia. Przenieście to normalnie, do Rzeszy.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Państwo Suderlandzkie skorzysta z zaproszenia i przedstawiciel zjawi się na IV Szczycie RPN.
Z tego co wiem, to jeszcze przedstawicieli MAW można zaprosić, mają w końcu jakieś kolonie (Winlandie chyba) na południowo-zachodnim brzegu Batawii.

Mam pewne pomysły, które przedstawię dopiero po rejestracji kandydatury prezydenckiej w FN. Uchylając rąbka tajemnicy, dotyczą one kwestii gospodarczych i politycznych (ostatnie dot. nowych państw na naszym kontynencie i wodach go otaczających.)
No w zasadzie MAW można, o ile przejawiają jakiekolwiek przejawy życia.

Z niecierpliwością czekam na propozycje Ekscelencji. Każda idea jest na wagę złota. Smile
Ktoś pisał, że żyją, na ile to prawda, to nie wiem. Idę poszukać linku do ich forum.
Chciałbym też, abyśmy już zawczasu zastanowili się nad formą współpracy RPN z Suderlandem. Stały status obserwatora, członkostwo, czy coś pośredniego? Ja bym był nawet za członkostwem, gdyby Suderland wyraził taką wolę. Nie jest związany z żadnym innym kontynentem, a do nas mu najbliższej kulturowo i ma tu duże połacie terenu. A jak się do tego ustosunkowują inni?
Wydaje mi się, że to bardzo dobry pomysł. Im więcej państw członkowskich, tym więcej pomysłów, które możemy wprowadzić w życie.
A co z ZPViW? Mam się zachowywać jak zawsze czy nie? Bo ryfyryndum wtedy mamy.
Co z intronizacją Pułkownika na Króla Królów Nordaty?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości