• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kwestie organizacyjne (lista gości, tematy)
Cytat:A co z ZPViW? Mam się zachowywać jak zawsze czy nie? Bo ryfyryndum wtedy mamy.
A jaki będzie 8 lutego Wasz status? Będziecie prowincją FN, czy niezależnym krajem? Jak niezależnym, to oczywiście zaprosimy. 
Cytat:Co z intronizacją Pułkownika na Króla Królów Nordaty?
Dopisuję do planu obrad. Jakbyś zechciał wygłosić prelekcję uzasadniającą, byłoby wspaniale.
No to przynajmniej na początku ZPViW nie będzie się odzywać. 9 lutego będziemy pewni naszego losu. A potem 14 rozwiązywania umowy, jeśli tego zechcą w FN...
Moim pomysłem jest gospodarcze ujednolicenie Rady Państw Nordaty poprzez wprowadzenie jednej waluty oraz wspólnego "formatu" gospodarki. To czego nie zawarłem w programie, to możliwość utworzenie symbolicznych sił RPN (coś takiego jak ma realne ONZ), które byłyby zarządzane przez sekretarza i wysyłane by udzielać pomocy potrzebującym, w razie konfliktów na Nordacie.
Wygłoszę.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
To jest oczywiście słuszna idea. Pojedyncze kraje są za małe, żeby gospodarka mogła jakkolwiek funkcjonować. Ja dodam, że ciekawiej byłoby zrobić gospodarkę opartą na państwach, regionach i wielkich przedsiębiorstwach, niż kupowaniu sobie piwa w pubie.
Co do wspólnych sił (zielone berety? Wink ), można pomyśleć, jeśli masz na nich pomysł. Byle nie skończyło się na tym, że dołożymy Rononowi roboty.
Po prostu przyznajmy innym państwom prawo do wystawiania kontyngentów do Gwardii Rzeszy na zasadach takich, jak lennicy.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Nie no, raczej nie. Zostałoby to odebrane jako chęć podporządkowania innych państw Bialenii.
Każde państwo członkowskie wybudowałoby placówki RPN oraz zrekrutowało/wydzieliło od 50 do 100 żołnierzy, którzy stacjonowaliby w placówce, która znajdowałaby się na terenie państwa, z którego pochodzi Sekretarz.

Drugą opcją jest wydzielenie pewnej ilości żołnierzy i podzielenia ich na małe oddziały, które stacjonowałyby w tych samych placówkach, ale w każdym państwie jednocześnie.
Poruszymy temat na Szczycie. Mi się podoba. Suderland rozwija system wojenny, więc myślę, że też byliby zainteresowani współpracą w dziedzinie wojskowości.
Smuteczek.

A tak na serio to możemy pożyczyć na ten cel Wyspy Przyjaźni. xD
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości