• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kwestie organizacyjne (lista gości, tematy)
Cóż... Jako Sekretarz Generalny i p. o. Prezydenta Federacji Nordackiej, chyba nie mam nic do dodania w sprawie listy gości, odnośnie tematów też nie mam zbyt wiele do dodania, jednakże jeżeli ida mi się coś w międzyczasie konstruktywnego wymyślić, to oczywiście postaram się o tym was jak najszybciej poinformować.
Wyspa Przyjaźni jako miejsce stacjonowania pokojowych sił RPN? W zasadzie jest to w miarę ważna wyspa.
Można również stacjonować okresowo na różnych nordackich obpp., jako coś pomiędzy ekspedycją badawczą, a misją stabilizacyjną. Zarówno wspólne siły, jak i armie państw członkowskich. Oczywiście gdyby jakieś nowe państwo chciało się na Nordacie ulokować, ustąpimy. Gdyby jednak jakieś mocarstwo chciało wykorzystać teren do akcji przeciwko nam, nie zostaną wpuszczeni.
Dobra ideja.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Gdybyśmy sprzymierzyli się ściśle z Suderlandem, moglibyśmy wspólnie uznać, że RPN jest organizacją ogólnokontynentalna i ma prawo do opieki nad całością. Oczywiście nie Rada sama w sobie, ale państwa tworzące sojusz, bo to one są podmiotami.
Jak by wyglądała taka opieka?
Choćby umowa o wspólnej mapie, regulująca zasady osiedlania się na naszym kontynencie (oczywiście niezbyt ostre), a także po jakim czasie nieaktywności terytorium staje się obpp. Pojawia się tu kwestia, czy Sambanafryka jest częścią Nordaty?
Uznałbym tę wyspę za część Nordaty. Myślę, że umieszczenie na mapie równałoby się z uznaniem tej mikronacji przez państwa członkowskie. A tereny zamieniałyby się w obpp po 3 miesiącach bez aktywności lub od razu po ogłoszeniu zakończenia działalności.
To mimo wszystko problematyczne, biorąc pod uwagę kwestię Samundy (pod opieką Sarmacji). Co do reszty, raczej się zgadzam.
Szczegółami zajmiemy się już na Szczycie. W weekend roześlę pierwsze zaproszenia. Czekam dalej na propozycje tematów! Smile
http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...7#pid10917
Rzuciłem pomysł połączenia lądowego Bialenii z Nordatą. A może w ogóle zrobimy Via Nordatia, przez cały kontynent? Przedsięwzięcie byłoby chyba ciekawe narracyjnie i mocno integrujące. No chyba, że poczekamy z tym na rozwój gospodarki... Ale chyba nie ma sensu.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości