• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mapa Anatolii [Wątek roboczy]
Możemy w gronie lenników pobić się o to, którędy pójdą tory.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Zróbmy tak, żeby centrum Anatolii było bardzo słabo skomunikowane.
A skoro mamy się bić o tory, to ja chciałbym zgłosić komunikat, że Venomania powinna być bezpośrednio skomunikowana z Portem Arthurberg, żebym mógł jeździć pociągiem (oczywiście w osobnym wagonie) do pracy.
Mi na torach do Mechanic jakoś specjalnie nie zależy, bo od początku wszystko dostarczam statkiem. Ale jeśli będzie okazja to się zgadzam, wybuduję nawet stację.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

No cóż... I tak w związku z chaosem i martwotą w DB oraz sporymi zmianami i rozwojem Rzeszy - BLK czekają spore zmiany, którymi będę się musiał zająć.
Możemy siąść do tego wspólnie. Oczywiście w zamian za miejsca w radzie nadzorczej dla nas i naszych krewnych.
Ametyst Faradobus

Nie wiem ilu masz krewnych... ale jestem za. Chętnie zajmę się stroną techniczno-wizualną, a Tobie przekażę narrację działań BLK na terenie Rzeszy.
Ja mam niezliczone ilości krewnych, od kiedy książę Kazimierz Chędożyciel zdążył spłodzić przedstawiciela rodu Faradobusów w każdej hirschberskiej wsi. No niemniej do Bialenii napatoczyło się ich ze mną kilkunastu. Zrobię im konkurs na trzy miejsca w radzie.
Ametyst Faradobus

Pomyślmy też nad lądowym połączeniem Bialenii z Anatolią. A może nawet Anatolii z Federacją Nordacką. Byłoby to poważne i kosztowne przedsięwzięcie, ale miałoby wielkie znaczenie w integracji ekonomicznej i turystycznej.
Takie rzeczy robiono już na o wiele większą skalę.
Ametyst Faradobus

Cieśnina Bialeńska w najwęższym miejscu ma 20-parę kilometrów, a więc budowa tunelu lub mostu jest jak najbardziej technicznie osiągalne. Co więcej skoro buduje się "sztuczne wyspy" to i w przypadku budowy mostu dało by się to ułatwić w taki sposób. Połączenia Wyspy Bialeńskiej z Anatolią jest jak najbardziej możliwe.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości