02-02-2020 19:28
Abdullah Aykm to nie jest żadna władza Brodrii, litości. To równie dobrze ja Ci mogę dać zgodę, żebyś został Księciem Sarmacji. Kiedy koronacja?
|
Wieści z zagranicy
|
|
02-02-2020 19:28
Abdullah Aykm to nie jest żadna władza Brodrii, litości. To równie dobrze ja Ci mogę dać zgodę, żebyś został Księciem Sarmacji. Kiedy koronacja?
02-02-2020 19:37
Jeden z wielu Brodryjczyków sprzed bardzo wielu lat. Nigdy nie stał na czele państwa. Był z resztą też współzałożycielem Bialenii, NUPIA i wielu innych państw powstałych w tamtym czasie. Nie uprawnia go to do decydowania w tak ważnej sprawie. Z obecnych mikronautów najwięcej do powiedzenia mają Iwan Pietrow i Adam Aleksander II.
02-02-2020 19:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2020 19:43 przez Joahim-von-R.)
Ide do sklepu se popcorn z colą kupić. Ktoś też chce? Ja stawiam.
A w ogóle to na Uhrainie teraz chyba Suderland rządzi, nie?
02-02-2020 19:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2020 19:45 przez Adam Aleksander II.)
Well, tak. Zostałem koronowany na cara, tytularnego tylko, bo nie miałem zamiaru w pojedynkę odbudowywać kraju. Nic nie stoi na przeszkodzie, by ktoś chciał odbudować Brodrię pod dowolną postacią, zachowując przy tym szacunek do przeszłości, ale w tym wypadku jestem na nie. To wygląda tak, jakby dwie osoby przeglądały mikropedię i zauważyły, że jakaś nieaktywna mikronacja dalej jest na mapie i postanowiły, że stworzą coś nowego "bo tak".
Cytat:A w ogóle to na Uhrainie teraz chyba Suderland rządzi, nie? No oficjalnie chyba jeszcze nie, ale Magnifikat zajmuje zachodnią część. Poza tym, obecna Brodria nawet nie ma terytoriów obok Uhrainy.
02-02-2020 20:47
Adasiu ja cię proszę. My chcemy jak najlepiej. Możesz do nas dołączyć jeśli chcesz, źle mi jest ze to wygląda tak, jakby dwie osoby przeglądały mikropedię i zauważyły, że jakaś nieaktywna mikronacja dalej jest na mapie i postanowiły, że stworzą coś nowego "bo tak".
02-02-2020 21:02
Jedyne legalne władze brodryjskie reprezentuję ja, a o zgodę nikt się mnie nie pytał, także ten yoyotwór można zamknąć.
02-02-2020 21:06
Joahim-von-R napisał(a):Ide do sklepu se popcorn z colą kupić. Ktoś też chce? Ja stawiam.Weź mi litra Bushmillsa (nie mieszam z colą, jakby co - mogą być do tego mrożone truskawki, bo chłodzą, ale nie rozwadniają)... przecież to już nie serial, ale telenowela... "Moda na sukces" przy tym wysiada, za mało odcinków
02-02-2020 21:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2020 21:43 przez Ametyst Faradobus.)
W ogóle to ja nie rozumiem jednej rzeczy: dlaczego każda mikronacja oparta na szeroko rozumianych wzorcach bizantyjsko-ruskich musi być jakąś nieudaną kserówką Rosji? Jedyna sensowna była na tym polu tak naprawdę Brodria za Iwana. Świat wschodniosłowiański jest na tyle duży, że można z niego czerpać masę pomysłów. Nikt nie pomyślał jakoś o odwzorowaniu klimatów białoruskich, ukraińskich (poza jakąś dziwaczną Uhrainą), jakichś małych księstw staroruskich, chanatów tatarskich, Czeczenii i reszty Kaukazu, Nowogrodu... Zawsze chcą zaczynać od, za przeproszeniem, jebitnego imperium z miliardem pikseli kwadratowych powierzchni i skserowanym modelem "Rosja [wybierz stulecie]/ZSRR".
Zresztą ja to w ogóle nie lubię mikronacji, które coś ściśle odwzorowują. Można czerpać z jakiegoś kręgu kulturowego, państwa (tak jak Bialenia z Libii, kiedyś Siedmiogród z Rumunii i Kuby, Ciprofloksja z Rumunii, Rotria z Watykanu), ale bez przesady. Rosja ma to do siebie, że jest duża, ale to dlatego że przez kilkaset lat się stopniowo rozrastała i kształtowała. prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
02-02-2020 21:32
Zastanawia mnie po co tyle mikronacji jednoosobowych - wszak Pan Aleksander Novak to w pierdyliardzie mikronacji działa, pierdyliard mikronacji zakłada. Czy naprawdę jest sens? Nie lepiej poświęcić się jednej, tej ulubienej jak omasta Boczka, i tam pracować na chwałę narodu?
|