• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Ametyst Faradobus napisał(a):Gwardie nie mogą operować poza terytorium Bialenii i konkretnego samorządu. Inna sprawa, że mundury Gwardii Rzeszy można kupić w dowolnym sklepie z mundurami.
Ech tam... pomiętaj, że jest w RB taka firma co to najemników wysyła... kiedyś przecież nawet do Twojego dawnego kraju ich wynajmowali. Zawsze przecież gwardzista może wziąć urlop i sobie dorobić... Big Grin
Kiedyś to ja robiłem nawet na odwrót i do Bialenii ściągałem najemników w ZSKHiW. Nadal to zresztą robię tylko już legalnie, jako gwardia.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Tak czy inaczej sprowadza się to jak w realu... co ciuszka, który ma się aktualnie na sobie oraz do znaczka (lub jego braku) na sprzęcie. Wystarczy zamalować znak GRZ i namalować znak RS i wsio OK. Tongue
Swoją drogą wtedy Przywódca Słowian nie kłamał mówiąc o tym pierwszym lepszym sklepie. Będąc w Moskwie sprawdziłem i bez trudu dostałem nawet znaczki różnych oddziałów z Donbasu o rosyjskich mundurach nie wspominając. xD
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

No wiesz Ametyście... nie ruszając tyłka z domu mogę sobie kupić dowolny uniform w miarę rozpowszechniony na świecie. Również oporządzenie, a i zakup broni nie stanowi problemu (choć to ostatnie już niekoniecznie wysyłkowo... choć zawsze można to załatwić za pośrednictwem koncesjonowanej firmy). W sumie w każdej chwili mógłbym się przebrać za członka formacji zbrojnej dowolnego kraju. To tylko kwestia kasy... i chęci.
Ja się ograniczam do czapek. xD
Ametyst Faradobus

Ametyst Faradobus napisał(a):Ja się ograniczam do czapek. xD
Nie mój klimat...z czapki nie idzie postrzelać.  Cool
http://rzeczpospolitaobojganarodow.pl/fo...189&t=5411
W Rzeczypospolitej pojawił się pomysł organizacji szczytu. Pojawia się kwestia połączenia Orientyki z Vaarlandem, który wydaje mi się być słusznym, w obliczu wyludnienia obu z nich. Król mówi o szczycie niedługo po koronacji, a konstabl Szablarczyk-Hryhowicz wtóruje, że to raczej kwestia kilku miesięcy.
Z uwagą przyglądam się wkraczaniu RON do polityki międzynarodowej oraz planom utworzeniu nowego kontynentu z syntezy dwóch dotychczasowych. I życzę powodzenia, zdrowa konkurencja w niektórych dziedzinach i współpraca w innych pomiędzy Nordatą a "Orientovaarlandem" wyszłaby na dobre całemu mikroświatowi. Czy kształtuje się nowy biegun mikroświata? Zdecydowanie za wcześnie, by o tym mówić, wszystko zależy od determinacji pomysłodawców.
Błagam, ale łączenie fizyczne dwóch kontynentów to jest jakiś absurd. Można po prostu stworzyć wspólnotę państw Vaarlandu i Orientyki. Zaraz upadnie kolejne państwo i wrócimy do punktu wyjścia w jakimś dziwnym kształcie.
Ametyst Faradobus

Pewnie jako król orientyckiego ZSKHiW zostaniesz poproszony o opinię.

Prezerwatyw Tradycja Radziecki został prezydentem Wandystanu: https://wandea.wandystan.eu/2952

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości