• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wizualizacja bialeńskich odznaczeń
Ametyst Faradobus napisał(a):"Parlament lub inny upoważniony organ konstytucyjny".
Przez kogo upoważniony? Trzeba by wtedy dopisać kto ma upoważnić. Dlatego uważam, że właściwym słowem jest "uprawniony" - bo wtedy wystarczy zawszeć w akcie prawnym dotyczącym Rady Republiki, w którymś tam artykule czy ustępie test, że "Rada Republiki jest uprawniona do nadawania odznaczeń Prezydentowi Republiki", co więcej można by to ująć w taki sposób, aby przy okazji rozwiązać problem nienadawania Prezydentowi folwarków (a potem "odrabianie tego") i zapisać, że "Rada Republiki jest uprawniona do nadawania folwarków odznaczeń Prezydentowi Republiki".
Brzmi okej. W ogóle jestem zwolennikiem powierzenia Radzie Republiki zestawu tego rodzaju uprawnień. Nie wiem, czy złym pomysłem nie byłby też order przyznawany przez Radę, coś na kształt Medalu Kongresu.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ametyst Faradobu napisał(a):Nie wiem, czy złym pomysłem nie byłby też order przyznawany przez Radę, coś na kształt Medalu Kongresu.
Świetny pomysł... pomyślę nad nim jutro.
Na razie te brakujące, które są już opisane w projekcie... przy okazji poprawiłem w Twoim poście błąd wynikający z kopiowania w punkcie dotyczącym Medalu Gwardyjskiego.

Medal Gwardyjski

[Obrazek: 3_29_02_20_10_18_12.png]  [Obrazek: 3_29_02_20_10_17_56.png]  [Obrazek: 3_29_02_20_10_17_38.png]

Brakujący cywilny Medal Kamińskiego... tutaj postanowiłem, że zachowamy tradycję (dotychczas z baretki) i będzie on miał kształt tarczy, "gwiazdę policyjną" oraz inicjały Macieja.

[Obrazek: 3_29_02_20_10_19_20.png]  [Obrazek: 3_29_02_20_10_19_04.png]  [Obrazek: 3_29_02_20_10_18_46.png]
To zostawmy sobie jeszcze dwa-trzy dni na przeczytanie tego jeszcze raz na spokojnie, a później pójdę z projektem do Parlamentu.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ametyst Faradobus napisał(a):Mogę Ci też przygotować projekty rozporządzeń.

W takim razie zacząłem przygotowywać załączniki do tych dokumentów... na razie jeden na próbę, jutro postaram się to skończyć.

[Obrazek: 3_29_02_20_7_06_15.png]
Takie to ładne, że trzeba będzie pomyśleć jak te wizualizacje wykorzystywać, bo szkoda aby one były tylko w załącznikach.
Ametyst Faradobus

Kolejne załączniki czyli reszta odznaczeń wojskowych

[Obrazek: 3_01_03_20_12_03_42.png]

[Obrazek: 3_01_03_20_2_16_11.png]

[Obrazek: 3_01_03_20_12_03_20.png]

[Obrazek: 3_01_03_20_12_04_30.png]

[Obrazek: 3_01_03_20_12_04_45.png]

[Obrazek: 3_01_03_20_12_05_04.png]

[Obrazek: 3_01_03_20_12_05_32.png]

Zmodyfikowałem Medal MW oraz dodałem analogiczne dl Wojsk Lądowych i Korpusu Kosmicznego (w projekcie poprawiłem). Teraz zabieram się za cywilne.

Ametyst Faradobus napisał(a):Takie to ładne, że trzeba będzie pomyśleć jak te wizualizacje wykorzystywać, bo szkoda aby one były tylko w załącznikach.
Można wrzucić na stronę... coś byś skrobnął w materii naszych odznaczeń oraz można by tam też umieścić listą odznaczonych poszczególnymi odznaczeniami.

A na Forum... możemy sobie na święta jakieś "gale medalowe" urządzić.
Bardzo fajnie, na pewno trzeba będzie to gdzieś wcisnąć na stronę. Możemy też prezentować odpowiednią grafikę przy wręczaniu orderów. Ogólnie jestem zwolennikiem, aby je wykorzystywać jak najczęściej.

Mam jeszcze taki luźny pomysł, aby wprowadzić odmianę Medalu Gwardyjskiego dla żołnierzy Ludowej Gwardii Dżamahiriji, np. z zieloną wstążką, bo jednak purpura kojarzy się bardziej z Rzeszą.
Ametyst Faradobus

Ametyst Faradobus napisał(a):Mam jeszcze taki luźny pomysł, aby wprowadzić odmianę Medalu Gwardyjskiego dla żołnierzy Ludowej Gwardii Dżamahiriji, np. z zieloną wstążką, bo jednak purpura kojarzy się bardziej z Rzeszą.
Zielonego to mamy już w odznaczeniach dosyć... trudno już nawet wymyślać kombinację z tym kolorem. Ale jeśli chcesz to mogę podmienić wstążkę na inny kolor... przecież nie musi to być purpura, zresztą sam widzę, że ta purpura słabo się różni od brązowego koloru na Medalu SZ. Zaraz coś wykombinuję i podmienię ten załącznik...

Użytkownicy przeglądający ten wątek: