• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czo tu się odkadafiło?
Tak, wiem że już mnie nikt tutaj nie pamięta/nie zna, ale może mi ktoś wytłumaczy bo jestem za leniwa żeby samemu to zriserczować:

1. Bialenia się jednak oficjalnie odłączyła od S****cji, czy co?
2. Co się stao się że się odłączyliście?
3. Dlaczego forum zostało wyczyszczone ze wszystkich starych postów?

Gracias de la montaña.
1. Bialenia się jednak oficjalnie odłączyła od S****cji, czy co?
Oficjalnie

2. Co się stao się że się odłączyliście?
Bo chcieli zrobić z nas prowincję

3. Dlaczego forum zostało wyczyszczone ze wszystkich starych postów?
Archiwum mamy, ale jest problem i dużo pracy z przeniesieniem. Część postów przywrócimy, a archiwum sie sukcesywnie zrobi.
Cytat:3. Dlaczego forum zostało wyczyszczone ze wszystkich starych postów?

Nie zostało wyczyszczone... To jest po prostu nowe Forum. Bialenia wypowiedziała umowę dotyczącą pobytu na tamtejszym forum i zgodnie z treścią umowy "okres wypowiedzenia" miał trwać do końca kwietnia - co dawało czas na spokojnie i metodyczne przenosiny. Tymczasem Sarmacja zastosowała "wybieg" by nie dotrzymać "okresu wypowiedzenia" i tego samego dnia, a w zasadzie w nocy cofnęła uznanie dla Bialenii i zlikwidowała (ukryła) dział Bialenii na ich forum.

Musieliśmy w trybie natychmiastowym przenieść się na nowe, jeszcze nieprzygotowane forum i stronę. Całą bialeńską infrastrukturę zabezpieczyliśmy i będziemy sukcesywnie wrzucać na stronę, a część na forum. Po prostu potrzeba trochę czasu by Bajtuś to ogarnął informatycznie, a potem trochę czasu by to w sumie "ręcznie" wszystko powstawiać. Tak więc prosimy o trochę cierpliwości.
O ilę dobrze kojarzę to Pani prezydent Wandystanu?
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Witam serdecznie, Towarzyszko Prezydentko! Smile
Szczegółowo odpowiedzieli przedmówcy, ja w skrócie powiem, że Bialenia niestety nie wyciągnęła nauczki z historii Wandystanu i też niepotrzebnie wdała się w pakty z imperialistami.
(nie wiem jak się cytuje na tym forum posty, więc robię to metodą usenetową)

> Bo chcieli zrobić z nas prowincję

Tylko to? W sumie tyle to mi Pupka zdołał w międzyczasie wytłumaczyć, myślałam że poszło o coś więcej.

> Tymczasem Sarmacja zastosowała "wybieg" by nie dotrzymać "okresu wypowiedzenia" i tego samego dnia, a w zasadzie w nocy cofnęła uznanie dla Bialenii i zlikwidowała (ukryła) dział Bialenii na ich forum.

Dlaczego jakoś mnie to nie zaskoczyło…

> O ilę dobrze kojarzę to Pani prezydent Wandystanu?

Ano ja.

> Bialenia niestety nie wyciągnęła nauczki z historii Wandystanu i też niepotrzebnie wdała się w pakty z imperialistami

Ale mam nadzieję że wynikły z tego jakieś ożywcze gównoburze?
Cytat: Tylko to? W sumie tyle to mi Pupka zdołał w międzyczasie wytłumaczyć, myślałam że poszło o coś więcej.

Uznaliśmy, że ta współpraca nie daje nam żadnych korzyści. Mnie i Ronona nie było w Bialenii, gdy zdecydowano się na oddanie suwerenności. Gdybyśmy byli, to pewnie nigdy by do tego nie doszło i dziś nie byłoby problemu. Ówcześni liderzy chcieli dobrze, ale popełnili błąd, który teraz musieliśmy naprawić.
Oczywiście gdyby przyjęto moją propozycję stowarzyszenia (zaproponowałem bliźniaczy układ do tego, który podpisaliśmy kiedyś z Hasselandem, ale teraz my bylibyśmy "młodszą siostrą"), to nasza decyzja mogłaby być inna, ale skoro "nie możemy mieć lepiej niż Baridas, bo Baridas jest wierny od lat", to nie. Smile

Cytat: Ale mam nadzieję że wynikły z tego jakieś ożywcze gównoburze?

Owszem, ale my niespecjalnie braliśmy w nich udział, także wyszło tak, że zostałem pomniejszym diabłem w sarmackim panteonie demonów, którego czołową postacią jest oczywiście Robert Fryderyk. Wink
Powiem szczerze, że niezbyt chciało mi się flejmować, bo mógłbym najwyżej jechać po nich personalnie (jak oni po mnie), a to średnia frajda. Sarmacja i jej elity nie mają nawet żadnej ideologii ani programu, które mógłbym skrytykować. Ba, nawet nie udają, że o coś konkretnego im chodzi. Nuda, nie ma z kim flejmować.
> nie możemy mieć lepiej niż Baridas, bo Baridas jest wierny od lat

Crab mentality at its finest.

> Owszem, ale my niespecjalnie braliśmy w nich udział

No to trochę chierowo, skoro ożywiły S****cję, nie Bialenię.

> Sarmacja i jej elity nie mają nawet żadnej ideologii ani programu, które mógłbym skrytykować.

No chyba że ideologię cebulactwa, vide to cofanie uznania. To im jako jedno wychodzi dobrze.
Cytat:No to trochę chierowo, skoro ożywiły S****cję, nie Bialenię.

Ożywiły... przecież tutaj jesteśmy, odbudowujemy nasz v-kraj - a oni w S**** niech gonią własny ogon.
Właśnie zauważyłam że ten gunwotemat ma drugą największą liczbę wyświetleń w dziale.

[Obrazek: kbjvzw.png]

Ktoś zalinkował do niego z jakiejś wyżejaktywnej mikronacji, czy po prostu Bialeńczycy klikają immediately we wszystko co ma „Kadafi” w tytule?

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości