• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Organizacja Pochodu
Jako nowy MinKul chciałbym rozpocząć od jakiegoś mocnego wstępu. Okazja jest świetna, bo wkrótce 1 maja. Rozmawiałem już wstępnie z Panią Prezydent i mam zielone światło, czas więc na przedstawienie konkretnych propozycji.

Obchody tegorocznego Święta Pracy widzę w formie Pochodu. Chciałbym, żeby odbył się w Marlboro (a więc w anatolijskim Dixielandzie). Proponuję zaprosić na niego 1) naszych najbliższych partnerów, 2) państwa i partie socjalistyczne. W przypadku państw nadawcą zaproszeń byłby MSZ (o ile się zgodzi), a pozostałych może być samo Ministerstwo Kultury, aby podkreślić nieco mniej oficjalny charakter.

Dlaczego Marlboro? Tam znajdują się największe w kraju plantacje tytoniu, których pracownicy są słabo opłacani. Pochód powinien przemaszerować pod hasłem dopuszczenia biedniejszych klas, regionów i państw do wspólnie wypracowanego dobrobytu. 
Przy okazji będzie to też okazja do opracowania i przedstawienia narracji tego miasta i regionu. 

Po co to i dlaczego miałoby się udać? To wstęp do (póki co istniejącego tylko w mojej głowie) programu kumulowania aktywności społecznej wokół wydarzeń narracyjnych. Zarówno narratyzacja, jak i rozwój braterstwa narodów są celami wartymi zaangażowania się. Ja mam po raz pierwszy od dawna mniej mikronacyjnych obowiązków i myślę, że wspólnie z Panią Prezydent i MSZ, a przede wszystkim czynnikiem społecznym, może z tego wyjść coś interesującego.

Nie zostało zbyt dużo czasu, ale też go zbyt wiele nie potrzebujemy.
Przy okazji może Malboro doczeka się jakiegoś ogólnego opisu. Jeśli chodzi o zaproszenia to jestem do dyspozycji. Podobnie jeśli chodzi o organizację ze strony władz Rzeszy.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
1 maja przypada też 10 rocznica powstania Osterii. W mojej ojczyźnie także aktywnie działały ruchy socjalistyczne i komunistyczne, a ostatnią formą osteryjskiej państwowości była Osteryjska Republika Ludowo - Demokratyczna, którą rządziła Socjalistyczna Partia Osterii. Oczywiście zorganizuję osobne obchody dziesięciolecia w Wolnogradzie, ale byłbym też niebywale wdzięczny za jakiś osteryjski akcent w czasie obchodów państwowych.
Cytat:Przy okazji może Malboro doczeka się jakiegoś ogólnego opisu.
Doczeka się. Jak nie napiszę do 1 maja, to jest Meyer, a nie Goering.

Cytat:1 maja przypada też 10 rocznica powstania Osterii. W mojej ojczyźnie także aktywnie działały ruchy socjalistyczne i komunistyczne, a ostatnią formą osteryjskiej państwowości była Osteryjska Republika Ludowo - Demokratyczna, którą rządziła Socjalistyczna Partia Osterii. Oczywiście zorganizuję osobne obchody dziesięciolecia w Wolnogradzie, ale byłbym też niebywale wdzięczny za jakiś osteryjski akcent w czasie obchodów państwowych.
Toż to okrągła rocznica, trzeba to uczcić! Oczywiście akcenty się pojawią, ale niewiele wiem o Osterii, więc byłbym wdzięczny za wszelkie materiały, zwłaszcza związane właśnie z rocznicą i z Osteryjską Republiką Ludowo-Demokratyczną.
Wiele na temat ORLD można znaleźć na Micropedii. np.
Założyciel i przywódca ORLD: https://micropedia.fandom.com/wiki/Emil_Antonescu
Inny wybitny działacz socjalistyczny z tego państwa, wcielenie Wieniawy: https://micropedia.fandom.com/wiki/Micha...icz_Orumow
https://micropedia.fandom.com/wiki/Oster...okratyczna
Strona ORLD: https://osteriawschodnia.wixsite.com/osteria
Rewolucja, w wyniku której powstała ORLD: http://osteria.vgh.pl/forum/viewthread.p...read_id=22
Co do początków Osterii, to trzeba również szukać głównie na Micropedii, ponieważ najstarsza strona i forum Osterii nie działają.
W ramach nadanych mi kompetencji mogę ten pochód bezczelnie strollować.

Proponuję przejść do przygotowania listy gości. Jako najbliższych partnerów proponuję zaprosić Dreamland, Leocję i państwa członkowskie Rady Państw Nordaty. Jako państwa socjalistyczne, Wandystan i Muratykę. Czy są jeszcze jakieś sugestie, np. odnośnie partii socjalistycznych, które moglibyśmy zaprosić?
Co więcej, przydałoby się zaprosić Palatynów Leocji na rewizytę. Może zaprosimy, żeby zostali do 2 maja i wtedy specjalną ceremonię z nimi się zrobi?
Wrzućmy zaproszenie do wszystkich naszych ambasad plus państwa uznawane. Dzisiaj zrobię ich wykaz. Jedynej Legalnej Partii nie musicie zapraszać, sama przyjedzie.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Jaki sens ma zapraszanie na 1 maja takiej na przykład Sarmacji, skoro ani nie jest socjalistyczna, ani nie współpracujemy? W zamyśle to nie żaden szczyt, tylko narodowe obchody Święta Pracy w gronie przyjaciół. Ale może niech Pani Prezydent rozstrzygnie.
Zaprośmy i zaproponujmy udział dla naszych przyjaciół najbliższych a innych po prostu poinformujmy o wydarzeniu i jeśli chcą to niech się pojawią. ^^
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości