• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wielkie Polowanie
Towarzysz Medyceusz godnie podjął się opieką nad krajem pod moją nieobecność. Cześć i chwała bohaterom!
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Wybaczcie, że dzisiaj mało się odzywam, ale cały dzień spędziłem z Karolem i innymi myśliwymi w lesie, na łonie natury. Przy okazji odwiedziliśmy kilka poleszuckich wiosek. Trochę się przy tym zgubiliśmy, ale furmani podwieźli nas na wylotówkę. 

[Obrazek: Rekin_Bury_Lesny.jpg]
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
W sumie to łatwo nas szło wyśledzić - wystarczyło iść za dymem.

A tak, parzyliśmy sobie Inkę w kuchni polowej.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Smakowała tak jak trzeba?
W końcu zaparzono ją jak trzeba.
Ametyst Faradobus

Niestety, w jednej z wiosek napotkaliśmy szeptuchę, która nas wyklęła. Mamrotała coś, że wilki pójdą naszym tropem, czy też, że my będziemy nim wiecznie podążać, niczym one. Nie wiem, bo nim zdążyła rzucić klątwę do końca, obciąłem jej łeb. Później mi powiedzieli, że miejscowi zwali ją Szydlicą, bo jej gach, którego ponoć zjadła, nazywał się Szydło. Bardzo lubiła wyklinać i w ogóle temat łowców wyklętych i innych takich był jej ulubionym.

Te Brzeszcze to w ogóle jakaś dziwna wioska.
Ametyst Faradobus

Podobno gdzieś niedaleko odbywa się coroczny sabat, na który okoliczne wiedźmy zapraszają Wielkiego Czarownika. Trzeba będzie kiedyś tam się wybrać i zobaczyć o co się rozchodzi i kogo takiego spraszają.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości