• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Cytat:A już jak widzę, że ktoś czyta jakiś mój trochę dłuższy tekst, to trochę mi się zwiększa motywacja do napisania kolejnego […]
Ale chyba MyBB nie ma łatwo dostępnego wykazu tego, kto tekst przeczytał?

Cytat:[…] (chociaż komentarze po których idzie wywnioskować pełne zapoznanie się są oczywiście wzmocnieniem mocniejszym).
Otóż to…
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
Cytat:Ale chyba MyBB nie ma łatwo dostępnego wykazu tego, kto tekst przeczytał?
Nie ma, a szkoda. Przydałoby się chociaż taka informacja, kto wyświetlił, jak w grupach na facebooku. Wink 

Tak podsumowując dyskusję (kolejną na ten sam temat), mam takie wrażenie, że wszyscy zachowujemy się trochę jak słynny diuk z tymi naszymi prometejskimi wizjami uratowania mikroświata... I tak jesteśmy krok dalej od tych, którzy problemu nie widzą, "bo kryzys jest od zawsze". Coś nas tu mimo wszystko trzyma, więc może nie jest tak źle, ale kto wie, czy nie ma racji Karl von Schwarzengrau, który stwierdził, że po prostu nikt nie chce pierwszy zrezygnować i dać satysfakcji rywalom. 
Jedno wydaje się pewne. Nie będzie ostatecznego końca, bo zawsze ktoś zostanie w istniejących od wielu lat państwach, takich jak Dreamland, Sarmacja, a być może nawet Bialenia. Ktoś będzie z sentymentu trzymał interes, inni od czasu do czasu z sentymentu zajrzą. Ale w obecnej formie nie nastąpi przełom i liczba mikronautów nie zacznie nagle wzrastać (od lat utrzymuje się tendencja spadkowa i tak pozostanie). Oczywiście zabawa w małym gronie też może być przyjemna i dla tych, którzy tu zostali, pewnie w jakimś stopniu jest. Ale bez radykalnej zmiany, nie oszukujmy się, że idziemy do przodu. 
Cytat:Ale bez radykalnej zmiany, nie oszukujmy się, że idziemy do przodu. 

Pytanie tylko czy w takim razie się cofamy?  Patrząc na mikroświat z perspektywy lat jego istnienia to uważam, że mimo wszystko poziom v-państw rośnie.
GUEDES DE LIMA h. SZACHOWNICA
Ojciec Założyciel - Dumny Sclavińczyk
Właściciel Unicorn Media Corporation

"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.
Cytat:Przydałoby się chociaż taka informacja, kto wyświetlił, jak w grupach na facebooku.
Jeszcze przy pierwszej kawie, ale… taki mechanizm powinien być możliwy do implementacji. Zapisuję sobie w mentalnym notatniczku zbieranie informacji o wyświetleniu pierwszych wypowiedzi w danym wątku.

Cytat:Coś nas tu mimo wszystko trzyma, więc może nie jest tak źle, ale kto wie, czy nie ma racji Karl von Schwarzengrau, który stwierdził, że po prostu nikt nie chce pierwszy zrezygnować i dać satysfakcji rywalom.
Dla mnie zdecydowanie (najzupełniej osobiście, nie znam intencji innych mikronautów) bramka numer jeden. Co nie oznacza, że nie ma kryzysu i że nie wolałbym, aby było nas więcej. Przed promocją powstrzymuje mnie jednak nie przeświadczenie o tym, że nie warto, a brak wypracowanej koncepcji promocyjnej. Zmarnować kilkaset złotych na ulotki czy nieskuteczne, generyczne reklamy na Facebooku każdy potrafi.

Cytat:Patrząc na mikroświat z perspektywy lat jego istnienia to uważam, że mimo wszystko poziom v-państw rośnie.
To jest więcej niż prawdopodobne — jesteśmy statystycznie (pisząc my, jak zwykle, mam na myśli Sarmację, w której były badania na ten temat) starsi. Paradoksalnie, to może być jeden z problemów, pociągający za sobą jeszcze większą barierę wejścia i opory przed przełamaniem się do napisania pierwszych wypowiedzi.
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
http://suderland.ct8.pl/showthread.php?t...0#pid27020

Traktat Schwarzengrau-Gryf. Ale w Sarmacji żadnego potwierdzenia nie widzę, ani w Dzienniku Praw, ani w Sejmie.
Na razie sejm nie ma marszałka. A nie wiem, czy marszałek senior może rozpocząć debatę nad takim projektem.
Ale to nie projekt, tylko 'zawarty traktat'. Ciekawe, że sarmacka opinia publiczna nie została o nim poinformowana (no chyba, że coś przeoczyłem).

BTW, jak już jesteśmy przy Sarmacji, Filip Gryf nie został królem Baridasu. A więc Baridajczycy nie są jeszcze gotowi na krok naprzód. Szkoda. Filip Gryf będzie musiał się mocniej postarać zanim uda mu się osiodłać tygrysa.
http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=1...99#p326394
Zabawne. Naprawdę zabawne.
Wyczuwam w twojej radości wcale nie pozytywne cechy Towarzyszu. :c
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Po co zmieniać traktat z powodu zmiany nazwy państwa?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości