• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kompania Reprezentacyjna Sił Zbrojnych Bialenii
Panie Marszałku, czy w naszym kraju istnieją jednostki Reprezentacyjne? Od 13 maja zaczym służbę w realiozie dlatego zastanawiam się nad poprowadeniem takich wojsk. Smile
[Obrazek: FlYScNM.png]
Bardzo fajny pomysł... Kiedyś o tym myślałem, ale jakoś się nie przerodziło w czyn. Można by się nad tym pochylić. Jakiś projekt mundurów... nie ukrywam, że najbardziej podobają mi się te strojne z "okresu napoleońskiego". 

W każdym razie coś wartego uwagi i rozpatrzenia... Taki batalion reprezentacyjny SZ RB. Trzeba by jednak nad grafiką pokombinować. Bo tutaj to strona wizualna gra główną rolę...
Napoleon TW czy Empire? Jeśli chodzi o kolorystykę mundurów wybrałbym Rosyjskie i zrobiłbym screeny i przedstawił jutro.
Mam obie gry... Bez znaczenia. Rozumiem, że rosyjskie bo jak pamiętam jest tam sporo naszej narodowej zielenii? 

OK. Zaproponuj coś... ja i tak do jutra jestem tylko "na telefonie" (w podróży), to nic nie wydłubię. Chcesz Empire to tak będzie... choć Rosja jest też w Napoleonie (masz?).

Ale fajnie, że masz te gry... a przynajmniej jedną. Przyda się to w pomyśle na te odkrycia geograficzne z historii Bialenii.
Mam obie. Jutro koło godziny 11-12 powinny się pojawić na forum zdjęcia.
Ja kiedyś chyba coś takiego stworzyłem, trzeba przeszukać archiwa, o ile się to zachowało.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Niestety nie dałem rady rano tego zrobić... Mam nadzieję, że dziś wieczorem przedstawię...
Tak więc panie marszałku. Przygotowałem dwa najlepsze (moim zdaniem) pododdziały Wojsk, które mogłyby się nadać na Jednostki Reprezentacyjne. Zrobiłem od razu 2 zdjęcia. Pododdział w marszu i w szyku rozwiniętym.

Szyk rozwinięty wz.1
[Obrazek: af256ea265331.png]

Kolumna marszowa wz.1
[Obrazek: 431a260630473.png]

Szyk rozwinięty wz.2
[Obrazek: 2d55385d44643.png]

Kolumna marszowa wz.1[Obrazek: 2f56d52308357.png]
Kilka podpowiedzi...

1/ Ustaw mniejszą liczebność pododdziałów... zobacz - może nawet minimalna będzie najlepsza. Formacje reprezentacyjne nie muszą być i zwykle nie są liczne - przynajmniej w formie występowania paradnego. Będzie to lepiej wyglądało, będziesz mógł dać zbliżenie.

2/ Przed robieniem screenów - pozamykaj wszelkie okienka w grze.

3/ Uważaj z myszką... zrób tak aby w chwili robienia screena nie podświetlał się pododdział, który obrazujesz. znacznik myszy odsuń "do kąta", a obracaj ekranem i rób zbliżenia tylko klawiszami.

4/ Na koniec wykadruj obrazek i odpowiednio ustaw jego jasność (polecam darmowy i bardzo prosty programik Infan View... ja z niego zawsze korzystam przy robieniu jakichkolwiek screenów).
Chciałbym przypomnieć, że kiedyś osobiście utworzyłem coś takiego: https://bialenia.sarmacja.org/spolecznos...l#pid90919
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości