24-04-2020 13:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-04-2020 13:29 przez Akrypa Ali Shariati.)
Wielki Turniej Szachowy im. Wiecznego Wezyra Kadaffiego
Pod honorowym patronatem Prezydent Republiki Bialeńskiej Akrypy Ali Shariati.
Oto informacje na ten temat:
1. Jak zawsze, niezastąpiony "kurnik.pl".
2. Zapisy można składać do 26 kwietnia, godziny 21:37.
3. System zawodów przewiduje, że każdy stoczy 10 batalii, kto z kim i ile razy zadecyduje losowanie.
4. W każdym pojedynku zwycięzca otrzymuje 1 punkt, za każdy punkt na koniec turnieju przed posągiem Wiecznego Wezyra w Bengazi zostanie nadany mu na jeden folwark. A więc maksymalnie można zdobyć ich aż 10!
5. Turniej będzie trwał od 27 kwietnia 00:01 do 3 maja 21:20.
6. Po zakończeniu nastąpi uroczystość zwana też inbą.
7. Do zawodów zapisać może się każdy, niezależnie od posiadanego obywatelstwa, w tym wątku.
Zawodnicy:
1. Akrypa Ali Shariati
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB
Mam tylko nadzieję, że będzie to turniej w szachy dla debili.
Cóż, jeżeli jeszcze jest możliwość, to zgłaszam się, chociaż wiem, że już grubo po terminie.
Alfred Fabian von Tehen-Dżek, vel Jihymed na kurniku
04-05-2020 21:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2020 21:27 przez Akrypa Ali Shariati.)
O! Nareszcie jakiś człowiek kultury!
Może ktoś jeszcze się zgłosi, poczekam 24 godziny. Jeśli nie to stoczymy między sobą 10 pojedynków zgodnie z przedstawionymi zasadami.
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Jeśli ktoś ciekawy to dziś 1 potyczka w #3200.
Dopiero teraz dowiedziałem się o takim turnieju. Jakim tempem gramy? Chętnie zagram. Sam jestem organizatorem rozgrywek w Sarmacji, gdzie aktualnie trwa II sezon ligi, więc i wzajemnie zapraszam  Z tym że gramy na chess.com.
Założę sobie jutro konto na kurniku albo sprawdzę, czy pamiętam dane i wezmę udział
Przepraszam za tak późną odpowiedź.
Póki co 1 zwycięsto moje, 1 AFvTD.
Skoro mamy 3 osobę każda osoba z tej trójki musi stoczyć 5 pojedynków z 2 osobami pozostałymi.
Vilarte, możemy umówić się na discordzie?
Akrypa vs AFvTD, wynik starcia:
2:3
Teraz ja i on, musimy zmierzyć się z Vilarte.
Dwa razy grałam z Vilarte, i dwa razy przegrałam. Potężny Sarmata widać ponad moje słabe umiejętności. Ale zostały jeszcze 3 partie, może choć jedną wyszarpie.
Jeśli dobrze liczę, mamy obecnie stan partii: Akrypa Ali Shariati - Santiago Vilarte 0-4. Kolejna partia wkrótce
|