• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Fiu, fiu. A co my tu mamy, nowe mikronacje na horyzoncie:

Adamat Melocji i Republika Kozachi, jak oceniacie i jakie szanse mają by zaistnieć na mapie Pollinu?
GUEDES DE LIMA h. SZACHOWNICA
Ojciec Założyciel - Dumny Sclavińczyk
Właściciel Unicorn Media Corporation

"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.
W tym drugim jest chyba jeden post założyciela i drugi od kulegi Ribentropa.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Cytat:W tym drugim jest chyba jeden post założyciela i drugi od kulegi Ribentropa.

W tym pierwszym z kolei dostrzegam daleko idącą inspirację Palatynatem Leocji.  Big Grin

"Rzeczpospolita Sclavinii i Trizondalu to był najbardziej nieodpowiedzialny projekt w historii mikroświata". - Piotr von Thorn-Cetnarovich, Prezydent Rzeczpospolitej Sclavińskiej.
I to taką chamską. xD
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ametyst napisał(a):I to taką chamską. xD

Szkoda gadać. Na co ludzie liczą to ja nie wiem. A serio, co do zasady kibicuję nowym projektom. No ale...

>https://micropedia.fandom.com/wiki/Republika_G%C3%B3rnego_Szwarc_Morgen_Lorgen_Landu

Bardzo ciekawe jest to, że w polsce istnieją również mikronacje z realnym terytorium. Właśnie pojawił się artykuł na micropedii, o jednym z takich państw. Flaga nieco przypomina flagę bośnii i hercegowiny... Na pewno nie jest to jakieś prymitywne bo mikro należy do poważnych organizacji międzynarodowych.
(-) Aleksander Novak
[Obrazek: SR-WESTLAND.png][Obrazek: antipixel_zpviw.png]
Ale takich rzeczy jest więcej. Klonowa np.
Dziesięć lat temu miałem straszne parcie na coś takiego, aby iść w stronę hybrydy mikronacji i micronation.
Ametyst Faradobus

http://suderland.ct8.pl/showthread.php?tid=4246
Suderland kończy działalność. Wielka strata dla mikroświata i Nordaty, ale rozumiem i szanuję decyzję. Zachowam miłe wspomnienia. Suderland się kończy, ale idee za nim stojące nie muszą. Każdy Suderlandczyk będzie tu mile widziany.
Bialenia, mimo drobnych nieporozumień niespełna rok temu, była, jest i będzie największym przyjacielem Suderlandu. Żywię nadzieję, że władze Republiki Bialeńskiej zgodzą się na zarchiwizowanie na forum suderlandzkiego dorobku kulturowego we właściwym dziale (mam na myśli wykłady, artykuły, inne ważne merytoryczne publikacje). Myślę, że sami Suderlandczycy mając na uwadzę naszą przyjaźń, zaczną się udzielać w Bialenii - w kraju gdzie trawa jest najzieleńsza Big Grin

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości