• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
riposare in pace
Cytat:Myślę, że sami Suderlandczycy mając na uwadzę naszą przyjaźń, zaczną się udzielać w Bialenii - w kraju gdzie trawa jest najzieleńsza
W górach Anatolii znajdzie się miejsce na suderlandzkie Bariloche. Wink
Z mojej strony chętnie wspomogę ochronę dorobku Suderlandu w zakresie jaki Suderlandczycy by pragneli.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Dramat. To jest kurwa dramat.
Nie wypowiem się za wszystkich, ale ja osobiście się cieszę, że postanowiliście do nas dołączyć. Mam nadzieję, że współpraca będzie się układała się pomyślnie.

Dla mnie v-ojczyzną zawsze będzie Suderland. Jedyne co będę robił w Bialenii to nadzorował suderlandzki dorobek kulturowy i czekał, aż wszyscy odzyskamy siły i wskrzesimy kiedyś Suderland - bo wierzę, że to nastąpi. Lecz dalsze istnienie naszego państwa w oparciu tylko i wyłącznie o moją aktywność nie ma sensu, bo zjechalibyśmy wreszcie do poziomu 10-15 postów na miesiąc. A, przynajmniej w moim odczuciu, byłaby to hańba. Jendakże jeśli zauważę, że nadzieje na odbudowę będą tylko marzeniami ściętej głowy, może wtedy coś tu spróbuję podziałać. Ale nie w polityce.
2020 rok. Właśnie widzę jak Nordata upada, nagle znaczący kryzys w FN (który w pewien sposób jest moją winą), spowodował że FN się rozpadło oraz znacząco kilkukrotnie zmniejszyło aktywność. Teraz Państwo Suderlandzkie które udzielało sie w Nordacie i w jakiś sposób była jej członkiem, ostatnio również niemal 6 letnia Muratyka nie pisze postów od 2 tygodni. Jedynym aktywnym miejscem pozostaje RB. To bardzo smutne że w pół roku aż tak dużo ludzi zakończyło swoją "karierę" w mikronacjach z czego większość na zawsze. I teraz, gdy jestem sam w Westlandzie. Co ja mam ze sobą zrobić to ja nie wiem.
(-) Aleksander Novak
[Obrazek: SR-WESTLAND.png][Obrazek: antipixel_zpviw.png]
Idź ładnie przeproś i zacznij się zachowywać, to nie będzie więcej afer jak ta, która rozuebaua na pół Federację Nordacką.
> Suderland kończy działalność.

o/

Suderland jakoś nie był nigdy moim ulubionym państwem, ale za łatwo się poddaliście, za łatwo. Z tego co widzę, aktywność wam mocno nie pierdolnęła, ani z waszych deklaracji nie wynika jakieś mocne wypalenie, więc po co to wszystko?
Aktywność w tym całym miesiącu była kreowana na siłę. Statystyki nie przedstawiają stanu faktycznego. Wszyscy potrzebujemy od tego długiego urlopu, niektórzy nawet emerytury.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości