• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4b. Projekt / wniosek przyjęty Wotum zaufania dla Przewodniczącego ZN.
Wobec głosów nawołujących do dymisji Przewadniczącego ZM, składam wniosek o głosowanie nad wotum zaufania dla Joahima.

Moim zdaniem dobrze wypełnia obowiązki, a błędy zdarzają się każdemu. Niechaj pozna wolę bialeńskiego społeczeństwa i niech to ukróci (lub nie) głosy na temat zdymisjonowania go.
Wysoka Izbo,

No cóż, Joahimowi na pewno przydałoby się nieco więcej opanowania i dystansu. Przewodniczącemu niekoniecznie przystoi określanie byłej Prezydent Republiki mianem "głupiej baby". Jednak bądźmy łagodni, najlepszą nauką jest nauka w praktyce, a Joahim na przestrzeni ostatnich miesięcy robi wyraźne postępy. Na tę chwilę jestem sceptyczny odnośnie odwołania Joahima, niemniej powinien zacząć trzymać swoje emocje na wodzy, przynajmniej w sytuacjach związanych z pełnieniem urzędu. Niech ta debata będzie dla niego ostrzeżeniem.
Z całym szacunkiem, ale prawo do wypowiadania się w ZN mają tylko członkowie zgromadzenia czyli obywatele RB. Prezydent/Przewodniczący ZN może takiego głosu udzielić... tylko, że jak na razie nic takiego nie nastąpiło.

Proszę o zachowanie powagi Zgromadzenia i nie łamanie obowiązującego prawa! Jak rozumiem we własnej sprawie Joahimowi może być niezręcznie, tak więc zwracam na to uwagę jako członek rządu i Minister Spraw Wewnętrznych.

Zawsze można poprosić Prezydent by takowego głosu udzieliła i dopiero wtedy się wypowiedzieć w debacie na sali ZN.

Bycie byłym Prezydentem RB nie daje żadnych specjalnych uprawnień...
Na razie to zostawiam... bo nie jestem pewny czy to należy od razu usunąć czy wydzielać...
Wysoka Izbo,

Nie jestem chyba kompetentny, aby obiektywnie ocenić kadencję pana Ribbentropa, gdyż wciąż przebywam tutaj dosyć krótko. Wydaje mi się jednak, że potencjalna dymisja byłaby zbyt bardzo podyktowana dzisiejszą scysją, a nie wiem czy chcemy kreować obraz państwa, gdzie po zwykłej dramie mamy roszady kadrowe.

Natomiast zakładając, że odwołamy Joahima, to kto wskoczy na jego miejsce? Czy mamy potencjalnego kandydata na nowego Przewodniczącego?
Andrzej Swarzewski napisał(a):No cóż, Joahimowi na pewno przydałoby się nieco więcej opanowania i dystansu. Przewodniczącemu niekoniecznie przystoi określanie byłej Prezydent Republiki mianem "głupiej baby". Jednak bądźmy łagodni, najlepszą nauką jest nauka w praktyce, a Joahim na przestrzeni ostatnich miesięcy robi wyraźne postępy. Na tę chwilę jestem sceptyczny odnośnie odwołania Joahima, niemniej powinien zacząć trzymać swoje emocje na wodzy, przynajmniej w sytuacjach związanych z pełnieniem urzędu. Niech ta debata będzie dla niego ostrzeżeniem.
Bądźmy jednak sprawiedliwi... Joahim został dość ostro zaatakowany i na kilku płaszczyznach (jego personalia, celowe przekręcanie nazwy kraju, który założył, sugerowano jakąś sarmacką agenturę itd.) przez osobę... nie ukrywamy o wiele bardziej doświadczoną w v-sporach od niego. My znamy temperamencik Oli, a on chyba specjalnie go wcześniej nie doświadczył.

To chłopak wyszedł z siebie... młody jest i pewnie jeszcze sporo się musi nauczyć jeśli chodzi o postępowanie z kobietami z charakterkiem. Inna sprawa, że epitety w większości poleciały w Krzykopudełku, gdzie zasady są dość luźne i jak dotychczas niespecjalnie wyciągaliśmy konsekwencje z takich kłótni tam prowadzonych.

Pamiętasz nasze dyskusje na jego temat? Przecież z tych wszystkich "małolatów" co to do nas trafili swego czasu to właśnie Joahim okazał się osobą, która wyraźnie zrobiła największe postępy i wydoroślała. Choć dużo jeszcze przed nim to uważam, że robi się z niego coraz lepszy mikronauta. Dzieciak jeszcze jest, ale się rozwija. Dałem mu szansę jako Przewodniczącemu ZN i tego nie żałuję. Mam swoje lata (pewnie że 40 więcej niż Joahim), ale jakoś można z nim się porozumieć.

Jestem za wyrażeniem mu wotum zaufania... a potknięcia i błędy robi każdy z nas. Mamy od niego o wiele większe doświadczenie życiowe i mikronacyjne, a też nam się zdarzało "nie wytrzymać" i zareagować zbyt gwałtownie. Kto jest bez win... niech pierwszy kamieniem rzuci.

PS. Przepraszam za ewentualne błędy... ale ja wciąż na wyjeździe i tylko z telefonu nadaję.
Jaka tam była prezydent. Byłym prezydentem to sobie mogę być ja albo Ronon, człowiek powszechnie lubiany i szanowany, a nie jakaś głupia baba.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ametyście, pamiętaj, że mówisz o mojej żonie.
Swarzewski, nie zesraj się.

No ładnie się Prezes Policji Krajowej odnosi do obywatela.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości