• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tworzenie munduru SZ RB
Tam to chyba jakoś tak wygląda:

[Obrazek: a1_0.jpg?itok=YZoUFjei]
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ametyst Faradobus napisał(a):Tam to chyba jakoś tak wygląda...
Pole emblematu sięga nawet wyżej i niżej niż godło na naszych czapkach...

Ametyst Faradobus napisał(a):Tak mniej więcej do rozmiarów tego w polskich mundurach.
No to w takim razie należałoby godło na naszych czapkach powiększyć... zauważ, że na polskich czapkach garnizonowych (w przypadku wojsk lądowych - tych z przeszłości, bo obecnie mają rogatywki) godło na dole zaczyna się równo z górną krawędzią otoku, a nawet na niego nieco zachodzi (w przypadku czapek lotniczych), a u góry dochodzi do krawędzi czapki.

W naszym przypadku mamy nieco inny model czapki, z bardziej uniesionym przodem i miejsca jest więcej, ale proporcjonalnie nasze godło jest mniejsze niż na polskich czapkach garnizonowych. Ale jak chcesz to można potestować inne rozmiary godła i zobaczymy czy będzie to wyglądało lepiej czy gorzej.
Przygotowałem mundur marynarza... na przykładzie munduru dla Thomasa von Lisendorff.

[Obrazek: 3_09_08_20_12_55_32.png]

[Obrazek: 3_09_08_20_12_56_21.png]

Założyłem, że skoro nasza Marynarka Wojenna ma silne Lotnictwo Morskie, to jej dowódca gdzieś tam na etapie swojej kariery jakieś uprawnienia lotnicze też zdobył. Znak dowództwa MW tymczasowy, aby coś tam w tym miejscu na mundurze było.

Tak przy okazji to jak nam się to rozwinie to wykombinuję "szafę z mundurami", gdzie będzie można umieszczać te uniformy.

PS. Thomasie... jakbyś nie rozpoznawał swoich baretek to wiedz, że w czasie Twojej nieobecności zrobiliśmy z Ametystem reformę odznaczeniową.
Trzeba by w końcu te odznaczenia wprowadzić do systemu...

Bardzo dobry pomysł z tymi szafami. To będzie ciekawe. Zdaje się, że coś takiego robili Sarmaci.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ametyst Faradobus napisał(a):Trzeba by w końcu te odznaczenia wprowadzić do systemu...
Wszystkiego sam nie zrobię... nie wiem jak to jest tam wprowadzone, ponadto na wszystko nie starcza czasu.

Ametyst Faradobus napisał(a):Bardzo dobry pomysł z tymi szafami. To będzie ciekawe. Zdaje się, że coś takiego robili Sarmaci.
Nie wiem... wiesz, że z Sarmacją mnie nic nie łączy. Wpadłem na to wczoraj gdy kombinowałem sobie mundur Marszałka Gwardii Rzeszy.
Bardzo ładny mundur floty. Choć brakuje mi w nim jakiegoś pasa, w końcu to Admirał jeżeli mnie pamięć nie myli.
[Obrazek: FlYScNM.png]
Pas to nie problem, tyle że tradycyjnie marynarze raczej przy wyjściowych mundurach pasów nie noszą.
Trzeba wreszcie zakończyć pewne kwestie... a więc propozycja barw broni, do mundurów Wojsk Lądowych. Na razie dwie grupy:

Wojska zmechanizowane

[Obrazek: 3_26_12_20_12_10_44.png]

Artyleria

[Obrazek: 3_26_12_20_12_11_07.png]
Propozycja (zgodnie dyskusją w innym temacie) na kolorystykę munduru Korpusu Kosmicznego.

[Obrazek: 3_26_12_20_1_00_01.png]
Zamówmy w szwalni pana Hugona Bossa.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości