• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anatolia Brodryjska co dalej?
Czy jest ktoś z obecnych w Bialenii świadom tego co będzie dalej z Anatolią Brodryjską? Widzę to lenno, które niegdyś Iwan Pietrow kreował, ale teraz to raczej pusta luka w naszym kraju. Czy ktoś jeszcze ma chęci do reanimowania tego tworu czy będzie on stał od tak?
[Obrazek: FlYScNM.png]
Jeżeli chcesz, możesz stanąć na czele regionu i prowadzić go dalej.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
przez Piotr Pawłowicz napisał(a):Czy jest ktoś z obecnych w Bialenii świadom tego co będzie dalej z Anatolią Brodryjską? Widzę to lenno, które niegdyś Iwan Pietrow kreował, ale teraz to raczej pusta luka w naszym kraju. Czy ktoś jeszcze ma chęci do reanimowania tego tworu czy będzie on stał od tak?

Thomas von Lisendorff napisał(a):Jeżeli chcesz, możesz stanąć na czele regionu i prowadzić go dalej.
To nie jest tak do końca "jeśli chcesz to możesz"... lenno zostało przyznane konkretnej osobie. Zmienić ten stan rzeczy może tylko Prezydent, przy czym w takim przypadku robi to w porozumieniu z Lwem Wolnogradu. Tylko Prezydent może pozbawić lenna, bo to prezydent je nadaje... Jedynie v-śmierć powoduje utratę ziem z automatu (no chyba, że ktoś przed tym sporządzi testament i komuś to przekaże).

Najprostszą drogą byłoby przejęcie zarządu nad lennem, za zgodą osoby będącej prawowitym właścicielem lenna - co jest potwierdzane przez Prezydenta, ale w tej materii to mogę wydać stosowne rozporządzenia jako MSW, bo Prezydent dała mi takie uprawnienia i nie musimy czekać na powrót Akrypy czy Ametysta (realowo wypoczywają poza domem czy coś tam i ich obecność jest ograniczona).

Taka sytuacja miała miejsce z lennem Lisendorff - Thomas gdy opuszczał na rok Bialenię przekazał mi zarząd nad swoimi ziemiami, Prezydent (wówczas Andrzej Swarzewski) to potwierdził stosownym dokumentem i przez ten czas korzystałem z takich samych praw jakie miał właściciel lenna. Tak więc jeżeli masz kontakt z Iwanem to się dogadajcie i niech mi to napisze choćby na PW - wtedy zostaniesz Zarządcą Anatolii Bialeńskiej.
Raczej interesowały mnie chęci przejęcia tego Regionu i dalszego jego rozwoju przez kogokolwiek. Stoi takie puste nic  się nie dzieje, a to świetne miejsce na aktywność.
Co do lenna to korzystając z moich nadań folwarków (i faktu zaniknięcia mojego dotychczasowego lenna), pewnie złożę wniosek o swoje włości w Bialenii.
[Obrazek: FlYScNM.png]
W Anatolii mam lenno, które z pewnych przyczyn jest mi bliskie.
Tu kategorycznie powinna zaistnieć zgoda i wola Iwana, który nadał już Anatolii pewien konsekwentny kierunek i wolałbym go nie zaburzać. Jeżeli natomiast jest wola, aby tworzyć coś w klimacie brodryjskim/ruskim to jest przecież miasto Jedisan, jest cały region, który można by zagospodarować. Zapraszam tu chętnych do współpracy, a wręcz do niej zachęcam i oferuję wsparcie.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Jak to powiedział Aleksander Łukaszenko w nieistniejącym realu: "Dopóki mnie nie zabijecie to nie odejdę".

Moja odpowiedź jest prosta - nie zgodzę się na przekazanie komukolwiek Anatolii Brodryjskiej. Są to moje włości, do których od czasu do czasu zaglądam i wtedy przy nich dłubię.

Jeśli komuś by ta odpowiedź nie pasowała, to w zasadzie wszystko, co chciałbym jeszcze dodać znajduje się w poście tow. Ametysta powyżej.

Dziękuję za uwagę.
Iwan Pietrow napisał(a):...nie zgodzę się na przekazanie komukolwiek Anatolii Brodryjskiej. Są to moje włości, do których od czasu do czasu zaglądam i wtedy przy nich dłubię.
Czyli sprawa jasna... lenno nie zostało porzucone, a jego właściciel nie zamierza nikomu przekazywać zarządu na ziemiami. W zasadzie zamyka to kwestię wątpliwości dotyczących funkcjonowania Anatolii Brodryjskiej.
.... natomiast byłoby bardzo fajnie, gdyby rozwinęła się okolica.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
O cholerka, zapomniałem że Anatolią zarządza Iwan.
Wybacz Iwanie.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości