• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kościół Rotryjski w Bialenii
Szanowni Obywatele. 
Chciałbym poruszyć temat dość nurtujący nasz kraj, a mianowicie powrót do Bialenii Kościoła Rotryjskiego.
Pamiętam czasy kiedy Michał Piccolomini budował w Bialenii ten nurt i był o ile dobrze pamiętam prymasem Bialenii.
Wiem, że stosunki Bialenii z Państwem KościelnymRotrią może nie są najlepsze, ale może czas to zmienić. Może warto otworzyć się na to co się sprawdzało.
Ja sam chętnie przyjąłbym w Bialenii nuncjusza patriarchy a również i samego Patriarchę.
Co o tym sądzicie?
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Niech najpierw Czarownik przyjedzie i nas przeprosi to się zastanowimy.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Chyba nie jestem w temacie. Można prosić o jakieś szczegóły?
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Moje stanowisko jest dość niezmienne. Uważam, że z Rotrią należy utrzymywać jak najbardziej przyjazne stosunki w miarę możliwości, jednak za samą działalnościa kościoła rotryjskiego w Bialenii jestem przeciw. Wynika to z prostego faktu, że moim zdaniem z kilku powodów:
1) Historia Kościoła Rotryjskiego w Bialenii to historia negatywnych działań jakie czynił a brak czegokolwiek pozytywnego.
2) Jest on instytucją której narracja, ideologia itd. są calkowicie sprzeczne z tym co stanowi, że Bialenia trwa, istnieje oraz działalnośc tu sprawia przyjemność.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

No przecież jak chcą to się mogą tu zarjestrować i działać, tańcem wielbić Boga jak każde inne wyznanie.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Co nie zmienia faktu, że zgodnie z prawem (przynajmniej tym, które obecnie obowiązuje) nie możemy zabronić działalności KR. Poza tym, działalność KR właściwie zawsze służyła do realizacji polityki koterii, która aktualnie dzierżyła ster w Rotrii, stąd ew. negatywne doświadczenia Prezydentki. De facto PKR i KR to monolit.

Oczywiście, wszak też nie zamierzam zabraniać bo nie w mojej to mocy. Wszak moim poglądem jest to, że lepiej jakby nie korzystali z przywilejów związku wyznaniowego w RB.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

W takim PRL-u Kościół radził sobie wyśmienicie. Wiem, bo znajomy stary ksiądz mi opowiadał.
Ametyst Faradobus

Także wszystko w Ich rękach.
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Raczej nie przyjdą.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości