• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mapa Anatolii [Wątek roboczy]
Naniosłem poprawki - czy taki przebieg Rzeki Pretoria jest OK?

[Obrazek: 3_05_10_20_7_52_27.png]

Link bezpośredni.

Dodatkowo naniosłem granice Wolnego Miasta Port Arhturberg.
A będziemy uwzględniać przyszłe linie kolejowe?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Tak będziemy... daj mi czas do weekendu. Mam w tej chwili (z zaskoczenia) "ostrą realiozę"... czyli totalną "rewolucję" w firmie. Poza weekendami będzie na razie trochę ciężko, ale weekendy poświęcam RB. Trzeba mapę Anatolii skończyć... a potem nowa mapa Wyspy Bialeńskiej.
Znalazłem jeszcze jedną literówkę - nie Ujście, a Uście. Nazwę wziąłem od takiej jednej sympatycznej gminy na Łemkowszczyźnie, ale niedługo chyba ją zmienię, więc nawet możesz poczekać z korektą. Czekam w tej kwestii na wenę.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Niedawno wrzuciłem zaktualizowaną mapkę Faradobaju stworzoną na bazie mapy Anatolii. Ważniejsze drogi oznaczyłem na szaro, a tory kolejowe (tu mniej więcej kierowałem się tą mapką) kolorem ciemnym.
Ametyst Faradobus

Cały czas rozmyślam jak to zrobić... chodzi i po głowie taki pomysł by zrobić odrębną mapę kolei coś na wzór dawnych map PKP (tych drukowanych) z opisami linii itd. Nie będzie to zaciemniało obrazu mapy ogólnej - bo w sumie władowanie wszystkiego na jedną mapę spowoduje chaos informacyjny. Jak to przejdzie, to wtedy zrobię aktualną mapę Wyspy Bialeńskiej na tej samej zasadzie. 

Co o tym sądzisz?
Bardzo dobry pomysł, jestem wielkim fanem tych map w PKP.
Ametyst Faradobus

Ametyst Faradobus napisał(a):...jestem wielkim fanem tych map w PKP.

Taka czarno-biała, z odległościami pomiędzy stacjami. Jedynym powiewem nowoczesności byłyby loga obsługujących dane linie firm kolejowych.
Jak coś to na Anatolii pojawiło się nowe lenno: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...p?tid=2149
Ametyst Faradobus

Ametyst Faradobus napisał(a):Jak coś to na Anatolii pojawiło się nowe lenno: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...p?tid=2149
Tak, wiem... czekam jeszcze na decyzję co z tym Boerlandem. Janek się za to bierze czy kasujemy?

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości