• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Symbolika urzędu prezydenckiego
To może dajmy gwiazdę ze złotym godłem? Jakoś tak mi się wydaje bardziej spójnie będzie.

Pomysł z Patronem bardzo dobry tylko może dla odróżnienia się od Orderu Patrona użyjmy tej wersji?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Srebrne na białym tle? Będzie się zlewać. To może po prostu bez tej gwiazdy?

[Obrazek: 3_19_10_20_8_20_45.png]
Według mnie jest dobrze. Zostańmy przy tym.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Jak zwykle świetnie.

Jeśli do jutra nikt nie będzie zgłaszał uwag to wówczas oficjalnie zatwierdzę te wszystkie symbole.

Tymczasem pragnę przejść do kolejnej kwestii, o której już wspominałem, czyli do tego ja właściwie wygląda Pałac Prezydencki. Pozwolę sobie przedstawić kilka luźnych propozycji, które z tego co ja wiem nie były jeszcze wykorzystywane w innych mikronacjach.

Pałac Prezydenta Turkmenistanu w Aszgabadzie

[Obrazek: kz-ceresit-o2-arena-residence-of-the-pre...lign=0%2C0]

Administracja Prezydenta Białorusi w Mińsku

[Obrazek: 1200px-Minsk_Pr%C3%A4sidentenpalast_1.JPG]

Pałac Niepodległości w Mińsku

[Obrazek: pa%C5%82ac-niezale%C5%BCno%C5%9B%C4%87-m...671086.jpg]

Pałac Prezydenta Gruzji w Tbilisi

[Obrazek: 87a04185d4437bee3100aae1f6dcf0c1.jpg]

Rezydencja Prezydenta Rosji w Jekaterynburgu

[Obrazek: 4f387b1b01e10.jpg]

Pałac Rolników w Kazaniu

(początkowo planowałem, aby tak wyglądała siedziba Zgromadzenia Narodowego, wersja druga jest taka, aby za Pałac Prezydencki uznać apartamentowiec położony tuż obok)

[Obrazek: el-palacio-de-los-agricultores-o-ministe...193691.jpg]

Pałac Prezydenta Turcji w Ankarze

[Obrazek: Ak_Saray_-_Presidential_Palace_Ankara_2014_002.jpg]

Rezydencja "króla" Malezji

[Obrazek: 2c1433932bb8576d892d56e92e86bf4c.jpg]

Wydaje mi się, że najlepiej postawić na budynki położone w centrum miast, bo zakładamy że Pałac leży w środku Wolnogradu, który jest sporą metropolią. Dodatkowo kierowałbym się kryterium wielkości - jesteśmy republiką prezydencką, nie mamy premiera, a ministrowie działają przy prezydencie. Wydaje się zatem, że Pałac Prezydencki jest siedzibą licznych instytucji. Wreszcie ostatnie kryterium dotyczy krajobrazu - starałem się, aby na zdjęciach nie było widać np wysokich gór, bo Wolnograd otoczony jest przez niziny (co nie znaczy, że sama rezydencja nie może leżeć na jakimś wzniesieniu).
Ametyst Faradobus

Ja uważam, że w Bialenii powinny rządzić kobiety.
Ba, nawet przytoczę - konserwatywny/traducjonalistyczny - argument: otóż jak jest ślub, to kobieta ma miałą suknię, a mężczyzna czarny [lub nie , ale zazwyczaj] garnitur. A Bialenia sama wskazuje na kolor.
(-) mgr net Ola Kaarina Isadora Helyanve van Hälsing-Scraw de Cubalibre-Adamas et Marcjan-Chojnacka

Kwestorka w Baridasie, Cesarzowa Tuolelenkki, Dziedziczka Tirecji, Arcyksiężna Egerloon, Diuczessa Jajeczka, Baronowa Sint Arco, Hrabina Litawy, Szlachetna Dama w Ardemii, Lady Admiralicji.
Dobry smoking na ślub nie jest zły.
Ametyst Faradobus

> Ja uważam, że w Bialenii powinny rządzić kobiety.

Przecież rządziły. AIDS, Akrypa i MvP. Nie wiem, czego chcesz.
Aidsy, Akrypy, MvPy, Telewizje Republiki...
Ametyst Faradobus

OlaChojnacka napisał(a):Ja uważam, że w Bialenii powinny rządzić kobiety.
Super... bardzo lubię Kobiety. Problem tylko taki, że jedyną kobietą (choć i tutaj mogę się mylić) to była AIDS, która niekoniecznie się dobrze zapisała w historii Naszego Kraju. Były oczywiście jeszcze dwa osobniki, które kobiety udają, ale te też nie były specjalnie udane rządy... tak czy inaczej były to tylko, niezbyt dobrze udawane v-kobiety.

Tak więc Olu masz szansę... zostań naszą (aktywną) obywatelką i możesz ubiegać się o urząd - najbliższe wybory za 4 miesiące.

OlaChojnacka napisał(a):Ba, nawet przytoczę - konserwatywny/traducjonalistyczny - argument: otóż jak jest ślub, to kobieta ma miałą suknię, a mężczyzna czarny [lub nie , ale zazwyczaj] garnitur. A Bialenia sama wskazuje na kolor.
No tak... kolory Naszego kraju to zielony, czarny i biały - tylko ten problem, że zielony to główny kolor narodowy (nasza flaga była pierwotnie cała zielona). Czyli na tym "ślubie" to "chłop" mam mieć zielony krawat czy kobieta zieloną apaszkę? A może to ma być ślub wojskowy i szpaler będzie w zielonych mundurach?

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości