• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Po dwóch głosowaniach ostatecznie Alfred premierem Dreamlandu.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Co jest o tyle ciekawe, że należy on do grona uniosceptyków, więc zapowiada się całkiem ciekawy pontyfikat premierski. Pewnie będą jakieś przedszkolne dramy, jak to w Drimlandzie.

Pontyfikat Premierski ciekawe określenie.
[Obrazek: FlYScNM.png]
Mam dość rejestrowania się ciągle na kolejnych forach Brodrii...

Ale do rzeczy. Jeśli dobrze rozumiem obywatel Piotr Pawłowicz ogłasza, że Anatolia Brodyjska jest Brodrii, a nie Bialenii. Chyba że jestem ułomnym człowiekiem.
http://brodria.pl/index.php
To ostateczne forum Brodrii.
Przepraszamy za utrudnienia.
Дмитрий Сергеевич Медведов

Joahim-von-R napisał(a):Ale do rzeczy. Jeśli dobrze rozumiem obywatel Piotr Pawłowicz ogłasza, że Anatolia Brodyjska jest Brodrii, a nie Bialenii. Chyba że jestem ułomnym człowiekiem.
Komuś coś się po... zajączkowało. Ten teren na Anatolii to zwyczajne lenno prywatne i to obecnie należące do Iwana (który w tym cyrku, jak widze udziału w ogóle nie bierze) i to on ma jedyne prawo do zarządzania tym terenem w ramach Rzeszy Bialeńskiej i w ramach Republiki Bialeńskiej (oraz jej praw) jako, że jest to nasze terytorium, a jakakolwiek próba zaboru terytorium Bialenii to przestępstwo w myśl naszego prawa.

Zastanawiam się czy odczytać wypowiedź Pana Pawłowicza jako agresję? Bo jeśli tak - to Siły Zbrojne RB podejmą odpowiednie i skuteczne działania... czy "cofnięcie Brodrii do epoki kamienia łupanego" będzie właściwe w razie czego? Tak więc daję Brodrii dwa dni na usunięcie ze swoich "roszczeń terytorialnych" co do obszaru należącego do Republiki Bialeńskiej na Anatolii, jeśli to nie nastąpi to w zasadzie można uznać to za agresję obcego państwa na nasze terytorium
Ja póki co nadal zakładam, że po prostu niejako z rozpędu użyto starej mapy z braku nowszej.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Mości prezydencie, sprawa została już naprostowana. Nie zauważyłem, że na mapie Imperium dalej znajdowała się Anatolia. Od razu Marszałkowi Rononowi, odpisałem że nie rościmy sobie praw do tych ziem. Mój błąd, moja pomyłka. Nie mniej nie uznaję władzy "Prezydenta" Guljanowa czy jak on się tam nazywa.
Czyli co? Wojna domowa będzie?
Najprawdopodobniej.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości