• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Pamiętam, że Jarosław tak zwany Mądry w swoim testamencie podzielił Ruś między swoich synów każąc im nie wpieprzać się jeden do drugiego i słuchać najstarszego. Oni nie posłuchali i różne nieszczęścia na nich spadły i się Ruś rozwaliła na kawałki. 

Szkoda tylko, że Brodria chyba nie miała swojego Jarosława.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Drogi Stryju, Tomaszu.
Piotr Pawłowicz został przyjęty do rodu ponownie chyba przez Mikołaja Dostojewskiego (jeśli to był faktycznie on), na poprzednim forum nowej Brodrii.
Czyli co do przynależności do Rodu - wygląda na to, że chyba Mikołaj powrócił.
Także co do wymienionych osób, należących do Rodu, mój v-ojciec - Jan Lubomirski-Dostojewski - nie jest już chyba obecny w mikronacjach, ale do Rodu, rzecz jasna, należał. Czy pomimo noszenia przeze mnie innych nazwisk, ja także zaliczam się do członków Rodu?
Jako syn Jana Lubomirskiego Dostojewskiego jesteś członkiem Rodu.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Dziękuję za odpowiedź. Smile

Muszę jednak przyznać, że w akcie adopcyjnym było stwierdzone, że zostałem włączony do rodu Lubomirskich... A o Dostojewskich nic tam nie było. Jednakże domyślnie stałem się v-synem Jana, a zatem dziedziczę przynależność do rodu Dostojewskich także. Dobrze rozumuję?
Jeżeli czujesz się mało zadowolony z powiązań, sam mogę cię usynowić i wtedy napewno będziesz członkiem rodu.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
"Natomiast sytuacja z Iwanem to wygląda tak, że on faktycznie "rości sobie pretensje" do bycia "jedynym legalnym kontynuatorem""

Nie. Jako ostatni legalnie wybrany prezydent Brodrii tylko ja mam prawo do decydowania o losie Brodrii i o tym, co dalej będzie się działo z tym państwem. Moja kadencja na mocy brodryjskiej konstytucji z 22 lipca formalnie wciąż trwa.
Przypominają mi się ci wszyscy debile, którzy myśleli ze ZSKHiW nie istnieje.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Iwan Pietrow napisał(a):Nie. Jako ostatni legalnie wybrany prezydent Brodrii tylko ja mam prawo do decydowania o losie Brodrii i o tym, co dalej będzie się działo z tym państwem. Moja kadencja na mocy brodryjskiej konstytucji z 22 lipca formalnie wciąż trwa.
Przykro mi Iwanie, ale pomimo całej sympatii do Ciebie, to ziemie w Mikroświecie nie są "na wieki, wieków"...  miałeś X okazji by sobie dalej Brodrię prowadzić (bo nikt na tym terenie nie działał), ale jakoś Tobie nie wyszło lub się Tobie nie chciało. Teraz zabrali sie za to inni, a obszar którym zarządzają w chwili gdy go objęli był typowym OBPP. Nikt tam nic nie prowadził, nie było żadnej państwowości - to sobie teraz tam Grutin z Andrzejem utworzyli państwo. Ich prawo, bo Ty sobie to odpuściłeś to już dawno i zostały Tobie tylko wspomnienia i co najwyżej możesz sobie muzeum "dawnej Brodrii" zrobić.

Ale w Mikroświecie wolnych pikseli nie brakuje, jeśli chcesz to zawsze, gdzieś sobie możesz coś utworzyć... w dowolnym klimacie i w dowolnych barwach.

Ametyst Faradobus napisał(a):Przypominają mi się ci wszyscy debile, którzy myśleli ze ZSKHiW nie istnieje.
Taka "drobna" różnica... Ty pomimo wszystko i samotnie, ale jednak to ZSKHiW prowadzisz.
>legalnie wybrany

A kto o tym zdecydował?
My, bialeński rząd światowy.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości