06-12-2020 11:50
Nieważne jest pańskie pitu pitu.
Дмитрий Сергеевич Медведов
|
Wieści z zagranicy
|
Iwan Pietrow napisał(a):Ta umowa jest nieważna, ponieważ Brodrię reprezentowali samozwańcy.Abstrahując od brodryjskich kwestii formalnych to jednak proponuję tą kwestię graniczną honorować, bo akurat tak się składa, że Republika Bialeńska z Państwem Suderlandzkim ma traktat militarny, a więc działając na bazie Republiki Bialeńskiej, która uznaje Ciebie jako "legalnego przedstawiciela Brodrii" to wysuwanie roszczeń terytorialnych wobec Suderlandu jest raczej niewskazane.
06-12-2020 11:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2020 11:57 przez Dmitrij Siergiejewicz Miedwiedow.)
Dlatego ja zastanowiłbym się nad tym czyją władzę Bialenia uznaje.
W Związku Republik Brodryjskich jest 9 obywateli. W tzw. "republice brodrii" jeden troll. Poważnemu państwu nie wypada tak się ośmieszać.
06-12-2020 12:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2020 12:03 przez Ametyst Faradobus.)
Poważnemu państwu nie wypada pouczać innych na temat ich polityki zagranicznej i tego komu pozwala działać na swoim terytorium.
Dzisiaj kończą się nasze wewnętrzne konsultacje w tej sprawie i mogę zapowiedzieć, że uznanie jednej opcji nie wyklucza rezygnacji z drugiej. prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
06-12-2020 12:05
>Abstrahując od brodryjskich kwestii formalnych to jednak proponuję tą kwestię graniczną honorować, bo akurat tak się składa, że Republika Bialeńska z Państwem Suderlandzkim ma traktat militarny
Jakiś papierek bez znaczenia. ![]() Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB
06-12-2020 12:07
Otóż ma znaczenie. Skoro Republika Bialeńska ma sojusz z Suderlandem, powinna mieć na uwadze z kim ten kraj podpisuje umowy graniczne.
06-12-2020 12:10
Myślę, że warto dodać, iż autorką wspomnianego traktatu jestem ja i pan Karl Schwarzengrau. Ja odpowiadałam za rozmowy ze strony brodryjskiej i de facto zrzekłam się tych ziem na rzecz Suderlandu, który zresztą też poczynił pewne ustępstwa względem Brodrii. To tyle, gdyby ktoś kiedykolwiek próbował mi zarzucać podburzanie porządku międzynarodowego, czy też bezmyślny i niekontrolowany imperializm. Przebieg linii granicznej zwanej w oryginale Schwarzengrau-Dostojewska (dopiero dziś zastąpiono moje nazwisko nazwiskiem kogoś innego XD) był utrzymywany w tajemnicy aż do dzisiaj. Celowo go nie ujawniałam, aby nie wskrzeszać jakichś protestów. Zapewne gdyby kto inny stał na czele MSZ, to granica byłaby jeszcze przedmiotem sporów.
06-12-2020 12:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2020 12:13 przez Dmitrij Siergiejewicz Miedwiedow.)
Tymbardziej sam kompromis jest efektem dobrej roboty wykonanej przez Aleksandrę Dostojewską. To jej zasługa, że doszło do pokojowego dogadania się stron.
P.S. Sorki za post pod postem. ![]() P.S. 1. Jednak nie sorki bo mnie Olka wyprzedziła xd.
06-12-2020 12:16
Niemniej jednak jest mi przykro, że tam, gdzie przysłużyłam się dobrej sprawie na rzecz pokoju i kompromisu moje nazwisko jest rugowane.
|